Υπάλληλοι σκύλοι στα αεροδρόμια της Αμερικής

Γνωρίζουμε πως στα αεροδρόμια η ύπαρξη σκύλων δεν είναι καινοτομία.  Υπάρχουν οι αστυνομικοί σκύλοι ή σκύλοι εργασίας που η δουλειά τους είναι για παράδειγμα να ανιχνεύσουν τυχόν ναρκωτικά στις αποσκευές των ταξιδιωτών.

Οι υπεύθυνοι των αμερικάνικων αεροδρομίων προχώρησαν ένα βήμα πιο πέρα και θεώρησαν πως ένας τρόπος για να διώξουν το άγχος των ταξιδιωτών είτε λόγω πετοφοβίας (φοβία για τα αεροπλάνα και τις πτήσεις) ή λόγω επαγγελματικού στρες ή άγχος αποχαιρετισμού από τους συγγενείς στους, ήταν η “πρόσληψη” επιπλέον σκύλων.

Και ποια θα ήταν η δουλειά τους; Να περιηγούνται στους χώρους του αεροδρομίου με σκοπό  να αλληλεπιδρούν με τους επιβάτες.  Δηλαδή, να κάθονται μαζί τους, να τα χαϊδεύουν, να τα αγκαλιάζουν, προκειμένου να περάσει η ώρα τους πιο ευχάριστα με σκοπό να ξεχάσουν το άγχος και τις φοβίες τους.  Δεν κυκλοφορούν φυσικά μόνα τους αλλά έχουν και τους εκπαιδευτές – χειριστές μαζί τους οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί για τον ίδιο σκοπό.  Τα σκυλιά φοράνε ένα κόκκινο γιλέκο που γράφει πάνω “Pet me!” δηλαδή “Χάιδεψε με!”

Η πλειοψηφία των επιβατών που έζησαν αυτή την εμπειρία έμειναν ενθουσιασμένοι και παρότρυναν όλα τα αεροδρόμια του κόσμου να ακολουθήσουν την ίδια τακτική.

This slideshow requires JavaScript.

 

Αυτούς τους ευχάριστους τετράποδους υπαλλήλους θα τους βρείτε στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, στο Μαϊάμι και στο San Jose International Airport.

Και ευελπιστούμε αυτό το πρόγραμμα να εξαπλωθεί και σ’ όλον τον κόσμο γιατί η αλήθεια είναι πως Ναι! τα σκυλιά συμβάλλουν στην ψυχική υγεία του ανθρώπου!

 

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts

Leave a Reply