Περίεργοι και….αστείοι νόμοι για τα σκυλιά

Σίγουρα έχει πέσει στην αντίληψή σας κάποιο άρθρο που αναφέρεται στους περίεργους και κάπως αστείους νόμους που υπάρχουν σε ορισμένες πολιτείες της Αμερικής. Κανείς δεν ξέρει ποιος σκέφτηκε αυτούς τους νόμους και ακόμα περισσότερο με ποιο σκεπτικό βρίσκονται σε ισχύ. Ακόμα και σήμερα!

Θα φανταζόταν κανείς πως όσο ο κόσμος αλλάζει και η ζωή αναπτύσσεται σημαντικά με την πάροδο του χρόνου πως η αλλαγή των νόμων θα ήταν αναμενόμενη με σκοπό να επιτευχθεί ο συγχρονισμός ανάμεσα στη νομοθεσία και την σύγχρονη κοινωνία.

Έλα όμως που αυτό δεν ισχύει τελικά για όλες τις χώρες. Ειδικά όταν τίθεται θέμα για τραγελαφικούς νόμους που από την αρχή της εφαρμογής τους υπήρξαν στο μικροσκόπιο της αμφισβήτησης.

Ας δούμε λοιπόν κάποιους … περίεργους νόμους που είναι ακόμα σε ισχύ σε ορισμένες πολιτείες της Αμερικής. Σήμερα, θα εισβάλουμε στα άδυτα των περίεργων και άκρως αστείων νόμων για τα σκυλιά!

1. Στο Chicago είναι παράνομο να δώσεις ουίσκι σε έναν σκύλο. Δεν μιλάει γενικά για το αλκοόλ!!! Το θέμα μας εδώ είναι μόνο το ουίσκι.

2. Στο Little Rock, στην Arizona απαγορεύεται τα σκυλιά να γαβγίζουν μετά τις 6 το πρωί. Δηλαδή μέχρι τότε επιτρέπεται κι άσε τους άλλους να μείνουν ξάγρυπνοι!

3. Στο Hartford απαγορεύεται η εκπαίδευση των σκύλων. Τουλάχιστον βασική υπακοή επιτρέπεται ή αναφέρονται μόνο στην … ακαδημαϊκή μόρφωση;!

4. ΣτοKentucky δεν επιτρέπεται οι σκύλοι να κυνηγούν τα αμάξια. Αλλά να κυνηγούν τα ποδήλατα… it’s O.K…

5. Στο Connecticut όταν δει κάποιος σκύλο με τατουάζ πρέπει να το αναφέρει κατευθείαν στην αστυνομία. Ο μοναδικός νόμος με τον οποίο είμαι σύμφωνη και δεν τον θεωρώ σε καμία περίπτωση αστείο. Είναι ένα είδος κακοποίησης και το μόνο λογικό που βρίσκω στην ύπαρξη αυτού του νόμου είναι πως ίσως υπάρχουν πολλά κρούσματα τέτοιου είδους σ’ αυτήν την πόλη.

6. Στο Palding όταν βρίσκονται οι αστυνομικοί εν ώρα υπηρεσίας, έχουν το δικαίωμα να δαγκώσουν έναν σκύλο αν χρειαστεί για να τον ηρεμήσουν.  Τα λόγια είναι περιττά…

7. Στο Denver ο μπόγιας πρέπει να κολλάει σημείωμα ειδοποίησης στα δέντρα του πάρκου της πόλης, καθώς επίσης και στους δρόμους που οδηγούν στο πάρκο, για τρεις συνεχόμενες μέρες. Το αστείο της υπόθεσης είναι πως τα συγκεκριμένα σημειώματα απευθύνονται στα αδέσποτα σκυλιά ως προειδοποίηση…..πως αν κυκλοφορούν εκεί κοντά θα τα πιάσει ο μπόγιας! Υποψιάζομαι πως σ’ αυτήν την πόλη, τα σκυλιά είναι τόσο έξυπνα που διαβάζουν και την πρωινή εφημερίδα πριν την βόλτα τους…

8. Στο Barber, North Carolina απαγορεύεται να τσακώνονται τα σκυλιά με τις γάτες.

9. Στην Oklahoma απαγορεύεται οι άνθρωποι να κάνουν γκριμάτσες στα σκυλιά. Τι να σχολιάσω τώρα…..;

10. Στο Anchorage είναι παράνομο να δέσει κάποιος τον σκύλο του στην οροφή του αυτοκινήτου. Αλήθεια, υπάρχει περίπτωση να το έχει κάνει ποτέ αυτό κανείς;

11. Στο Belvedere, California, “κανένας σκύλος δεν επιτρέπεται να κυκλοφορεί σε δημόσιους χώρους χωρίς το αφεντικό του με λουρί”.…. όπως καταλαβαίνετε το αστείο δεν βρίσκεται στο νόμο αλλά στο πώς είναι γραμμένος ο νόμος! Διαβάστε το ξανά και θα καταλάβετε…

12. Στο Galesburg, Illinois, είναι παράνομα τα σκυλιά που μυρίζουν άσχημα. Γι’ αυτό κι εγώ τονίζω συνεχώς κάντε τα μπάνιο ή τουλάχιστον χρησιμοποιήστε το σπρέι φρεσκαρίσματος!

13. Στην Oklahoma χρειάζεται ειδική άδεια υπογεγραμμένη από τον Δήμαρχο σε περίπτωση που συγκεντρωθούν πάνω από τρία σκυλιά σε έναν ιδιωτικό χώρο. Κι όμως… μπορεί αρχικά να σας ακούγεται αστείος κι ανούσιος αυτός ο νόμος, αλλά αν το σκεφτείτε καλύτερα ίσως έχει κάποια λογική. Ο μόνος λόγος που θα με έκανε να θεωρήσω λογικό αυτόν τον νόμο είναι η περίπτωση παράνομων στοιχημάτων με κυνομαχίες ή κάτι ανάλογο. Διαφορετικά, ναι, είναι παράλογος.

14. Στο Madison, Wisconsin, απαγορεύεται τα σκυλιά να “ανησυχούν” τους σκίουρους στο πάρκο της πόλης. Τι εννοούν με την λέξη “ανησυχούν”; …

15. Στο Chicago τα σκυλιά ράτσας French Poodle απαγορεύεται να παρακολουθήσουν όπερα. Ενώ τα μαλτεζάκια για παράδειγμα, μπορούν;….

16. Στο Zion, Illinois, απαγορεύεται να προσφέρει κάποιος αναμμένο πούρο σε σκύλο. Τι γίνεται εδώ πέρα; Σε τι κόσμο ζω;

17. Στο New Castle,  Delaware, είναι παράνομο όταν ένα ζευγάρι βγάζει βόλτα τον σκύλο του με λουρί να φιληθεί. Ούτε καν να κρατιούνται χέρι χέρι. Γιατί ζούμε σ’ έναν κόσμο γεμάτο ταμπού και τα σκυλιά ντρέπονται τα πάντα!

18. Στο Collingswood, New Jersey, απαγορεύεται το γάβγισμα ή ουρλιαχτό σκύλων από τις 8 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Κοιμούνται καλά εκεί!

19. Στην πόλη Tuscaloosa, Alabama, δεν επιτρέπεται να δώσει κάποιος καπνό ή αλκοόλ σε οποιοδήποτε ζώο στα δημόσια πάρκα. Συμπεριλαμβάνεται και ο δικός του σκύλος. Δηλαδή στα άλλα μέρη επιτρέπεται;

20. Στο Northbrook, Illinois, το γάβγισμα ενός σκύλου είναι νόμιμο αν η διάρκειά του φτάνει τα δεκαπέντε λεπτά. Παραπάνω από δεκαπέντε λεπτά είναι παράνομο. 

Αυτά τετράποδοι φίλοι μου με τους αστείους, περίεργους και κάποιες φορές παράλογους νόμους. Ελπίζω να διασκεδάσατε. Τουλάχιστον ξέρετε όσοι τύχει να ταξιδέψετε σ’ αυτές τις περιοχές τι πρέπει να προσέξετε! See ya!!!

 

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts