Ο σκύλος μου έχει τσιμπούρια!

Από την άνοιξη ξεκινάει η περίοδος όπου πρέπει να προστατεύσετε τον σκύλο σας από την επιδρομή των τσιμπουριών.  Ειδικά αν είναι μαλλιαρός, τότε θέλει ακόμα περισσότερη προσοχή.

Πώς μπορείτε να ελέγξετε τον σκύλο σας αν έχει τσιμπούρια

Βάζετε τον σκύλο σας να σταθεί όρθιος πάνω σε μια νωπή πετσέτα.  Τον χτενίζετε.  Κι εάν πέσουν μικρές νιφάδες βρομιάς πάνω στην πετσέτα και γίνουν κόκκινες ή καφέ τότε έχει τσιμπούρια.

Πώς να καθαρίσετε τον σκύλο σας από τα τσιμπούρια 

  1. Θέλει ένα καλό, ειδικό σαμπουάν για την καταπολέμηση των τσιμπουριών.  Καλό είναι μετά το σαμπουάν να ξεπλένεται με ένα φυτικό νερό που θα έχετε φτιάξει εσείς : ένα μέρος μηλόξυδο και δέκα μέρη νερό (για παράδειγμα 100γρ μηλόξυδο σε 1000 γρ, δηλ. 1 λίτρο νερό).
  2. Αφαιρέστε όσα τσιμπούρια είτε με τσιμπιδάκι φρυδιών ή τα πιάνετε με μία χαρτοπετσέτα ή με το ειδικό τσιμπιδάκι.
  3. Χτενίζετε καθημερινά με την ειδική χτένα ειδικά στην κοιλιά, πόδια, λαιμό και σε όλη την ουρά. Χτενίζετε επίσης με την κανονική του βούρτσα.
  4. Πλένετε όλα του τα ρούχα, κρεβάτια, χαλάκια μία φορά την εβδομάδα.
  5. Θωρακίστε τον με αντιπαρασιτικά περιλαίμια, αμπούλες κ.α
  6. Αν θέλετε φυσικό τρόπο, δοκιμάστε αποτελεσματικές συνταγές φυτικά σπρέι κατά των τσιμπουριών. Δείτε τις Συνταγές. ( φυτικές συνταγές κατά των τσιμπουριών)

  7. Οχυρώστε την αυλή σας και το σπίτι σας.  Διαβάστε το άρθρο για περισσότερα. ( “θωρακίστε το σπίτι σας”)

  8. Τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό… ο σκύλος σας χρειάζεται καλή διατροφή για να έχει τα σωστά αντισώματα και να μην προσελκύει τα τσιμπούρια.
Αντιπαρασιτικά προϊόντα για τον σκύλο 

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts