Οι άνθρωποι αγαπούν πιο πολύ τους σκύλους!

Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε σε έρευνες που το αποδεικνύουν αυτό. Πως οι άνθρωποι μόλις γνωρίσουν, και περισσότερο μόλις βάλουν στην ζωή τους, έναν σκύλο, φτάνουν κάποια στιγμή στη ζωή τους που υποστηρίζουν ότι αγαπούν περισσότερο τους σκύλους από τους ανθρώπους.

Ωστόσο, φυσικά και υπάρχουν έρευνες ανάλογες που μιλούν γι’ αυτό. Όπως επίσης και διάφορες δημοσκοπήσεις που διεξάγονται ανά καιρούς σε περιοδικά και ιστοσελίδες.

Όπως αυτή η δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στο αμερικάνικο περιοδικό Rover. Η οποία παρουσιάζει πως το 94% των Αμερικανών θεωρούν τα σκυλιά τους μέλη της οικογένειας. Το 94%! Προσέξτε! Δεν είναι μικρό το ποσοστό!

Στο περιοδικό People δημοσιεύθηκε μια παρόμοια δημοσκόπηση η οποία δείχνει πως το 75% των οικογενειών που έχουν σκύλο, τον έχουν πάντα μαζί τους σε όλες τις σημαντικές στιγμές, όπως σε διακοπές ακόμη και στο μυστήριο του γάμου!

Το αξιοσημείωτο είναι ότι ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που αγγίζει το 65%, δηλώνει πως φωτογραφίζει περισσότερο τον σκύλο του απ’ ότι τους συγγενείς του, άλλα αγαπημένα του πρόσωπα ή τον εαυτό του!

Και ποιες φωτογραφίες κατακλύζουν τα κοινωνικά δίκτυα; Οι φωτογραφίες των σκύλων φυσικά! Το 29% των χρηστών των κοινωνικών δικτύων ανεβάζουν περισσότερες φωτογραφίες των σκύλων τους παρά δικές τους!

Τα στοιχεία της δημοσκόπησης όμως γίνονται όλο και περισσότερο αποκαλυπτικά, όσο περισσότερο διαβάζει κανείς την συνέχεια.

Από τους ιδιοκτήτες που ρωτήθηκαν, το 47% είπε ότι είναι πιο συναισθηματικά δύσκολο να αφήσουν τα σκυλιά τους για να φύγουν από την πόλη από ό, τι τους ανθρώπινους συντρόφους τους.

Ακόμα πιο εκπληκτικό, το 56% είπε ότι φροντίζουν πρώτα να χαιρετήσουν τα σκυλιά τους όταν φτάσουν στο σπίτι και μετά όλους τους υπόλοιπους της οικογένειας!

Ενώ το 54% των ερωτηθέντων απάντησε πως, ναι, θα άφηνε πίσω την σχέση του, θα την τερμάτιζε δηλαδή εάν δεν ήθελε τον σκύλο τους το έτερον ήμισυ.

Και τέλος, 3.000 από τους συμμετέχοντες στην δημοσκόπηση, παραδέχτηκαν πως ψάχνουν συχνά πληροφορίες και ερωτήσεις του τύπου “Με αγαπά ο σκύλος μου; Πώς θα το καταλάβω;” στο Google.

Τέτοιου είδους έρευνες και δημοσκοπήσεις, μας δείχνουν πως το πόσο κάποιος αφήνει την αγάπη του για τα σκυλιά να επηρεάσει την ζωή του, ποικίλλει από άτομο σε άτομο.

Το σίγουρο είναι ένα… Πως η συμβίωση με σκύλο μας κάνει καλύτερους ανθρώπους! Βελτιώνει την συναισθηματική και σωματική μας ευεξία. Έτσι, λοιπόν, αν κάποιος ποτέ σας πει ότι δεν πρέπει να αγαπάτε τόσο πολύ τον σκύλο σας, εσείς να υποστηρίξετε το αντίθετο και να διώξετε κάθε είδους αρνητικότητα από κοντά σας με αυτόν τον τρόπο.

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts