Ο σκύλος σας μπορεί να αρρωστήσει ….εξαιτίας σας

Τα σκυλιά συμπάσχουν με τον ιδιοκτήτη τους όσον αφορά την κατάσταση της υγείας τους. Με αποτέλεσμα να επηρεαστεί και η δική τους υγεία και στο τέλος να αποκτήσουν την ίδια … ασθένεια με τον αγαπημένο τους άνθρωπο!

Κι όμως, ισχύει!

Και υπάρχει ένα ζωντανό παράδειγμα που θα σας κόψει την ανάσα!

Μια γυναίκα, η Sheila Hocken, κάτοικος Λονδίνου, γεννήθηκε τυφλή. Κάποια στιγμή της ζωής της αποφάσισε να υιοθετήσει έναν σκύλο – οδηγό τυφλών για να την βοηθάει στην καθημερινότητά της.

Υιοθέτησε την Emma. Ένα μαύρο Λαμπραντόρ ειδικά εκπαιδευμένη ως σκύλος – οδηγός. Έζησαν μαζί πολλά χρόνια. Δέθηκαν πολύ. Ώσπου μια μέρα η γυναίκα έκανε μια επέμβαση στα μάτια της και επανήλθε η όρασή της!

Η ειρωνεία της υπόθεσης όμως ήταν ότι η σκυλίτσα της εκείνο τον καιρό παρουσίασε καταρράκτη και λίγο αργότερα τυφλώθηκε εντελώς!

Τότε έγινε η αντιστροφή των ρόλων. Η γυναίκα έγινε η οδηγός της τυφλής σκυλίτσας της που την προστάτευε τόσα χρόνια. Την φρόντισε με απεριόριστη αγάπη μέχρι την ημέρα που “έφυγε” από την ζωή η καλή της σκυλίτσα, στις 17 Νοεμβρίου 1981. Η σκυλίτσα είχε κλείσει τα 17 της χρόνια.

Αργότερα, η Sheila έγραψε ένα bestseller που μιλά για την ζωή της μαζί με την σκυλίτσα της Emma. Ο τίτλος του βιβλίου είναι “Emma and I”.

Αν αυτή η ιστορία δεν δηλώνει την “τυφλή” αφοσίωση ενός σκύλου στον άνθρωπό του και την αγάπη που του δίνει χωρίς όρους και όρια, τότε τι;

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts