Τούρτα Γενεθλίων με μήλο (γλυκιά γεύση)

Τούρτα γενεθλίων γλυκιά για σκύλους

Ήρθε η ώρα να σας δώσω μια συνταγή (δοκιμασμένη από άλλους σκύλους) για να φτιάξετε μια τούρτα αποκλειστικά για σκύλους και να την προσφέρετε στο σκυλάκι σας την ημέρα των γενεθλίων του.

Νομίζω πως θα γλείφει τις πατουσίτσες του μαζί με τους προσκεκλημένους φίλους του στο πάρτι γενεθλίων του.

Εγώ ακόμα δεν την έχω δοκιμάσει γιατί τα δικά μου γενέθλια έχουν περάσει αλλά σε λίγες μέρες είναι τα γενέθλια της ” θείας” μου Μπέμπας, η οποία είναι τσιουάουα και θα κλείσει χρόνο στις 25 Ιανουαρίου 2013. Σας υπόσχομαι πως μαζί με τις εντυπώσεις μας από την συνταγή θα σας παρουσιάσω και φωτογραφίες από το πάρτι! Βέβαια, θα μου πείτε πως παίζει ρόλο και το χέρι της μαγείρισσας… Εύχομαι η σκυλομαμά μου όταν θα έρθει η ώρα να την φτιάξει, να βάλει τα δυνατά της και να την κάνει νόστιμη…

Τούρτα για σκύλους που θα τους μείνει αξέχαστη σα λιχουδιά... Θα με θυμηθείτε.
Τούρτα για σκύλους που θα τους μείνει αξέχαστη σα λιχουδιά… Θα με θυμηθείτε.

 

Λοιπόν, αυτή είναι η συνταγή :

Τούρτα γενεθλίων για σκύλους

ΥΛΙΚΑ

1 μήλο (καθαρισμένο χωρίς φλούδες ή κουκούτσια)

1 αυγό

1/4 κούπα φυστικοβούτυρο(ανάλατο και χωρίς ζάχαρη)

1/4 κούπα ελαιόλαδο

1 βανίλια

1 κούπα ψιλοκομμένα καρότα

1 κούπα αλεύρι

1 κουταλιά μαγειρική σόδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 – 180 βαθμούς.  Κόβετε στο μπλέντερ τα καρότα και μετά τα προσθέτετε σ’ ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά.  Λαδώνετε μια φόρμα και το βάζετε στον φούρνο για περίπου 40 λεπτά ( ανάλογα τον φούρνο ). Αφού βγάλετε την τούρτα, την αφήνετε να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά και μετά αν θέλετε την ξεφορμάρετε.  Αλλιώς σβήνει τα κεράκια ο σκυλάκος σας και μοιράζετε τις μερίδες στα πιάτα τους κατευθείαν από την φόρμα.

τούρτα γενεθλίων για σκύλους
Γουφ! Σκυλονοστιμιά!

 

Μην ξεχάσετε! Να χαρίσετε ένα δώρο στον εορτάζοντα και μικρότερα δωράκια στους τετράποδους καλεσμένους του και αυτά για να μην ζηλέψουν αλλά κι αυτός να νοιώσει πως είναι μια ξεχωριστή περίσταση γι’ αυτόν.  Βάλτε μουσική με σκύλους ( υπάρχουν, όπως το “who let the dog out?” κ.α), χορέψτε μαζί τους, βγάλτε φωτογραφίες, παίξτε όλοι μαζί, διασκεδάστε γιατί τα μικρά, ασήμαντα και ίσως για ορισμένους ανόητα πράγματα μας κάνουν πιο ευτυχισμένους.  Κι αν όχι πιο ευτυχισμένους, τουλάχιστον περισσότερο χαρούμενους γιατί θα γελάσετε με την ψυχή σας, πιστέψτε με!

Δοκιμάστε την τούρτα και στείλτε μου σχόλιο με τις εντυπώσεις σας.

Καλή όρεξη και Χρόνια Πολλά σε όσους έχουν γενέθλια.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΥΛΙΚΩΝ

Το αυγό είναι πηγή εξαιρετικών πρωτεϊνών.  Οι πρωτεΐνες είναι πολύ σημαντικές στη διατροφή του σκύλου. Ειδικά για τα πολύ δραστήρια σκυλιά όπως τα κυνηγόσκυλα. Αλλά, προσοχή!  Ποτέ ωμό αυγό!

Το ελαιόλαδο (ωμό)  είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών Α και Ε και κάνει καλό στο τρίχωμα.  Αλλά επειδή είναι παχυντικό ,  καλύτερα ο σκύλος να τρώει σπορέλαιο όπως καλαμποκέλαιο, σογιέλαιο κ.α.  Παν μέτρον άριστον όμως.  Όχι συχνά και λίγη ποσότητα.

Τα καρότα είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α.

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts