Πώς να αφαιρέσετε τις τρίχες του σκύλου σας από κάθε επιφάνεια

Εντάξει, είναι γεγονός πως όταν μαδάνε τα σκυλιά είναι κάπως ενοχλητικό. Γεμίζουν τρίχες τα ρούχα, οι καναπέδες, το σπίτι, το αυτοκίνητο. Ουπς! Να μια τρίχα! Αιωρείται μπροστά μου… ας την κάνω πιο πέρα. Έχετε προσπαθήσει τα πάντα. Συμβουλές καθαριότητας, γιατροσόφια της γιαγιάς. Τα πάντα! Κι εξακολουθείτε να είστε μες την τρίχα.

Μην σκάτε. Παρακάτω, σας έχω έξυπνες λύσεις κι ανώδυνες για το πώς μπορείτε να διατηρείτε τους χώρους σας καθαρούς κάθε μέρα. Λοιπόν, κρατάτε στυλό και χαρτί; Σημειώστε….

Πώς να αφαιρέσετε τις τρίχες του σκύλου σας..

…. από τον σκύλο σας:

 1. Αν είναι μαλλιαρός, τον κουρεύετε όσο πρέπει, όχι ξύρισμα.
 2. Τον χτενίζετε συχνά για να διώχνετε τις νεκρές τρίχες.
 3. Τον κάνετε μπάνιο με ειδικά σαμπουάν περίπου μια φορά τον μήνα.
 4. Αν επιμένει η υπερβολική τριχόπτωση, επισκεφτείτε τον κτηνίατρο για μια εξέταση μήπως υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος.
 5. Αν έχει ιστορικό τριχόπτωσης λόγω συγκεκριμένου ιατρικού λόγου, τότε φροντίστε να παίρνετε προφυλακτικά μέσα για να μην ξαναγίνει.

… από τα ρούχα :

 1. Χρησιμοποιείστε τα ειδικά αξεσουάρ roller που κυκλοφορούν στην αγορά που βοηθούν στην απομάκρυνση της τρίχας με την βοήθεια της κόλας που έχουν.
 2. Το πλύσιμο των ρούχων με λευκό ξύδι μαλακώνει τις τρίχες με αποτέλεσμα να βγαίνουν πιο εύκολα κατά την διάρκεια της πλύσης.
 3. Στεγνώστε τα ρούχα σας με τα ειδικά χαρτιά (dryer sheet) που βοηθούν στην απομάκρυνση του στατικού ηλεκτρισμού από τα ρούχα και κατ’ επέκταση απομακρύνει τις τρίχες.

… από τα έπιπλα με ταπετσαρία :

 1. Καθαρίζετε τους καναπέδες με τα ίδια αξεσουάρ roller όπως εκείνα για τα ρούχα.
 2. Με την ηλεκτρική σκούπα ή τα σκουπάκια χειρός
 3. Καθαρίστε τις επιφάνειες με ταπετσαρία με νωπό σφουγγάρι ή νωπό γάντι μίας χρήσεως ή πλαστικό.

… από τα ξύλινα έπιπλα κι επιφάνειες χωρίς ταπετσαρία :

 1. Χρησιμοποιήστε ένα πανάκι μικροϊνών για να καθαρίσετε μια ξύλινη επιφάνεια. Χάριν του στατικού ηλεκτρισμού θα αφαιρεθούν ευκολότερα οι τρίχες από το αν θα χρησιμοποιούσατε ένα απλό πανί.

… από το εσωτερικό του αυτοκινήτου :

 1. Χρησιμοποιήστε ηλεκτρική σκούπα για να καθαρίσετε τα καθίσματα και όλο το εσωτερικό του αμαξιού σας ή ξανά το ειδικό αξεσουάρ roller αφαίρεσης τριχών με την κόλα.
 2. Περάστε ελαφρά με μια ελαφρόπετρα όλο το εσωτερικό του αμαξιού για πιο μόνιμες λύσεις. Θέλει όμως προσοχή, μαλακές κινήσεις χωρίς να πιέζετε την ελαφρόπετρα.
 3. Μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε κι εδώ το νωπό πλαστικό γάντι ή σφουγγάρι.

… από το ξύλινο δάπεδο :

 1. Για όλα τα δάπεδα, όχι μόνο τα ξύλινα, αυτό που θα σας λύσει τα χέρια είναι το σφουγγάρισμα με σφουγγαρίστρα μικροϊνών.
 2. Αν στο ξύλινο δάπεδό σας, υπάρχουν τρίχες πιασμένες ανάμεσα στις χαραμάδες ή εσοχές, περάστε όλο το δάπεδο με ένα στρώμα στεγανοποιητικού για να καθαρίζεται ευκολότερα στο μέλλον.

…. από την μοκέτα ή χαλιά :

 1. Οι σκούπες από καουτσούκ μπορεί να μην είναι πολύ εύχρηστες όσον αφορά το καθάρισμα των χαλιών, αλλά είναι πολύ ικανές να αφαιρέσουν με λίγο παραπάνω κόπο πολύ μεγαλύτερη ποσότητα από τις τρίχες που έχουν γαντζωθεί πάνω στο χαλί από άλλες μεθόδους.
 2. Εννοείται με την ηλεκτρική σκούπα.
 3. Πριν καθαρίσετε το χαλί ή την μοκέτα με την ηλεκτρική σκούπα, ρίχνετε πάνω στο χαλί μαγειρική σόδα. Με αυτόν τον τρόπο θα καθαρίσει τα χαλιά η σκούπα από τις τρίχες αλλά θα απομακρύνει επίσης και τις μυρωδιές.
Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts