Συνταγή για φυτικό σπρέι κατά των λεκέδων και δυσάρεστων οσμών

Συνταγή για φυτικό σπρέι κατά των λεκέδων και οσμών

Όλοι όσοι είσαστε σκύλο – γονείς έχετε έρθει στην δυσάρεστη θέση να ανακαλύψετε κάποιους λεκέδες…. ατυχήματος των κατοικίδιων σας. Ειδικά όταν έρχεται στο σπίτι σας ένα νέο μέλος, κουταβάκι ή μη, και του μαθαίνετε την τουαλέτα έξω. Μέχρι να μάθει τα ατυχήματα μέσα στο σπίτι είναι αναπόφευκτα.

Γι’ αυτόν τον λόγο μπορείτε να φτιάξετε ένα φυτικό σπρέι κατά των λεκέδων το οποίο θα εξαφανίσει και τους λεκέδες αλλά και την δυσάρεστη οσμή που τους συνοδεύει ως συνήθως.

Υλικά

1 κούπα ξύδι (για καλύτερα αποτελέσματα μηλόξυδο)

1 κούπα αποσταγμένο νερό

1 κ.γ αλάτι

10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι

10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα

10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονόχορτο

Εκτέλεση

Βάζετε το νερό και το ξύδι σε ένα γυάλινο μπουκάλι σπρέι. Προσθέτετε το αλάτι και τα αιθέρια έλαια και ανακινείτε καλά το μπουκάλι μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά.

Χρήση σε μοκέτα, χαλιά ή σε καναπέ

Αν είναι φρέσκος ο λεκές:

Μουλιάζετε καλά το σημείο με τον λεκέ με απλό νερό. Μετά αφού ανακινήσετε καλά το σπρέι, ψεκάζετε το σημείο καλά. Το αφήνετε για 5-10 λεπτά. Μετά παίρνετε το πολύ είτε με στεγνό πανί είτε με πιστολάκι και το αφήνετε να στεγνώσει.

Αν είναι παλιός ο λεκές :

Ρίξτε πάνω στον λεκέ μαγειρική σόδα. Τρίψτε την κι αφήστε το για 10 λεπτά. Μετά ψεκάστε από πάνω με το σπρέι. Αφήστε το να αφρίσει καλά και μετά ξεβγάλτε το με νωπό πανί. Ψεκάστε ξανά. Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε όλη την διαδικασία. Την τελευταία φορά που θα ψεκάσετε αφήστε το για 10 λεπτά και μετά στεγνώστε το.

Συνταγή για φυτικό σπρέι κατά των λεκέδων και οσμών

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts