Γιατί τα σκυλιά τινάζουν τα παιχνίδια τους;

γιατί τινάζουν οι σκύλοι τα παιχνίδια τους

Όσοι συμβιώνετε με σκύλο θα έχετε παρατηρήσει αρκετές φορές πως όταν παίζει με κάποιο από τα παιχνίδια του, το τινάζει με δύναμη δεξιά κι αριστερά. Συνήθως αυτό το κάνει σε παιχνίδια που είναι μεγαλύτερα από το στόμα του. Όπως για παράδειγμα σε κούκλες, κόμπους κι όχι σε μπάλες ή μπαλάκια.

Είμαι σίγουρη πως θα έχετε αναρωτηθεί γιατί το κάνουμε αυτό εμείς οι σκύλοι!

Λοιπόν, θα σας εξηγήσω με απλά λόγια.

Είναι μια ενστικτώδης συμπεριφορά που προέρχεται από τους προγόνους μας, τους λύκους. Με αυτόν τον τρόπο πιάνουν οι λύκοι το θήραμά τους. Είναι μια συνηθισμένη και φυσιολογική συμπεριφορά στην άγρια φύση. Πιάνουν με το στόμα τους με τα δυνατά τους δόντια το θήραμα και μετά το κουνούν με δύναμη δεξιά κι αριστερά για να το σκοτώσουν.

γιατί τινάζουν οι σκύλοι τα παιχνίδια τους

Όταν δείτε τον σκύλο σας να το κάνει αυτό στα παιχνίδια του, μην σας πιάσει τρόμος και ταραχή πως είναι επιθετικός κι άγριος. Φυσικά και όχι. Είναι μια απόλυτα φυσιολογική σκυλίσια συμπεριφορά. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα διαλέξει το αγαπημένο του παιχνίδι κι αρχίσει να το ταρακουνάει με λύσσα δεξιά κι αριστερά αφήνοντας πού και πού κι από ένα …… μοχθηρό γρύλισμα, να ξέρετε πως απλά διασκεδάζει τρελά! Εκείνη τη στιγμή δεν σκέφτεται πως … “σκοτώνει” το παιχνίδι του ούτε τον έχουν πιάσει άγριες διαθέσεις. Απλά διασκεδάζει πολύ! Κι αν θέλετε να συμμετέχετε στο παιχνίδι του δεν έχετε παρά να πιάσετε την άλλη άκρη (με προσοχή πάντα γιατί μπορεί κατά λάθος να νιώσετε κάποιο δοντάκι στα χέρια σας…. ειλικρινά χωρίς να το θέλει!) και να παίξετε μαζί tug of war.

Αν θέλετε μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα γι’ αυτό το παιχνίδι. Οι κανόνες του tug of war. 

 

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts