Βλέπουν όνειρα οι σκύλοι;

ονειρεύονται οι σκύλοι;

Τελικά τα σκυλιά ονειρεύονται; Κι αν ναι, τι;

Σίγουρα όσοι είσαστε σκύλο – γονείς έχετε παρατηρήσει ουκ ολίγες φορές το σκυλάκι σας την ώρα που κοιμάται να στριφογυρνάει ανήσυχο, να γρυλίζει, να κλαίει ακόμα και να γαβγίζει ενώ κρατάει ακόμα τα μάτια του σφιχτά κλειστά. Κι αναρωτιέστε εκείνη τη στιγμή ως λογικόν ον αν μπορεί ένας σκύλος να βλέπει όνειρα.

ονειρεύονται οι σκύλοι;

 

Κρεβάτια και μαξιλάρια σκύλων

Σύμφωνα με μελέτες του ΜΙΤ, η εγκεφαλική δραστηριότητα ενός σκύλου στον ύπνο του, είναι όμοια με αυτή που έχει σε διάφορα καθημερινά του βιώματα. Δηλαδή, όπως όταν κυνηγάει μια γάτα ή όταν γαβγίζει σε έναν άλλον σκύλο ή όταν γρυλίζει απειλητικά σε έναν ξένο ή όπως όταν ενθουσιάζεται με μια λιχουδιά ή τρέχει χαρούμενος στο πάρκο και παίζει με άλλα σκυλιά και …. ούτω καθεξής.

Οι επιστήμονες λοιπόν, ισχυρίζονται πως τα σκυλιά ονειρεύονται παρεμφερή πράγματα και καταστάσεις στον ύπνο τους. Πόσες φορές για παράδειγμα έχετε δει το σκύλο σας να κλαίει στον ύπνο του κι εσείς είπατε γελώντας ” θα βλέπει στον ύπνο του πως του πήρανε το κόκαλο μέσα από το στόμα” ή όταν ταρακουνιέται ολόκληρο και τα ποδαράκια του κουνιούνται μανιασμένα κι εσείς λέτε με χιούμορ ” θα βλέπει όνειρο πως τον κυνηγάνε”; Ε, λοιπόν, έχετε δίκιο! Το πιο πιθανό ήταν να έβλεπε τέτοιου είδους όνειρα αν αντιδρούσε έτσι.

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts