Αναγνωρίζει το πρόσωπό σας ο σκύλος σας;

συνταγές για σκύλους

Το ερώτημα είναι αν μπορεί ο σκύλος να αναγνωρίσει το πρόσωπο του ανθρώπου του σε μια φωτογραφία. Και σε αυτό το ερώτημα έρχονται να απαντήσουν οι ειδικοί. Βάση μιας έρευνας που δημοσιεύθηκε στο αμερικάνικο περιοδικό Journal of Vision, τα σκυλιά είναι ικανά να αναγνωρίσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα στις φωτογραφίες!

Πιο συγκεκριμένα τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως τα σκυλιά που έβλεπαν τον εκπαιδευτή τους δύο φορές την ημέρα για έξι συνεχόμενους μήνες, μπορούσαν να τον αναγνωρίσουν σε μια φωτογραφία ανάμεσα σε άλλες με αγνώστους κατά 88,2%!

Αυτό δεν σημαίνει πως μπορούν πάντα να αναγνωρίζουν το πρόσωπο του δικού τους ανθρώπου. Πολύ μεγάλο ρόλο παίζει η εμφάνιση να παραμένει ίδια. Δηλαδή, όπως είναι ο άνθρωπος στην πραγματικότητα, αυτή την εμφάνιση να διατηρεί και στην φωτογραφία. Αν για παράδειγμα έχει στην πραγματικότητα μούσι και στην φωτογραφία βγει ξυρισμένος ή αν σύμφωνα με την σημερινή τεχνολογία αλλοιώσει εντελώς την εμφάνισή του με τα ανάλογα φίλτρα και εφέ ή αν είναι καλυμμένο το πρόσωπο με μάσκες ή καπέλα, ε, τότε μην περιμένετε να σας αναγνωρίσει ο σκύλος σας! Ούτε άνθρωπος δεν θα σας αναγνώριζε εδώ που τα λέμε!

Βέβαια, το ιδανικό θα ήταν με κάποιον τρόπο η φωτογραφία να συνοδευόταν με ήχο και μυρωδιά γιατί ως γνωστόν αυτές οι δύο αισθήσεις των σκύλων είναι πιο αυξημένες από την όραση. Και τότε η αναγνώριση θα γινόταν 100%. Αν η φωτογραφία σας δηλαδή είχε με κάποιον τρόπο το άρωμά σας και ακουγόταν η φωνή σας όπως σε βίντεο, τότε οι πιθανότητες θα αυξανόντουσαν κατά πολύ. Γι’ αυτόν τον λόγο, θα σας πρότεινα να δοκιμάσετε ένα βίντεο με την φωνή σας να του το δείξετε και να δείτε τις αντιδράσεις του.

Η συγκεκριμένη έρευνα έδειξε πως τα σκυλιά δεν αναγνωρίζουν τους δικούς τους ανθρώπους στις φωτογραφίες μόνο, αλλά και τους τετράποδους φίλους τους! Οι ερευνητές έδειξαν φωτογραφίες γνωστών σκύλων και φωτογραφίες άγνωστων και τα σκυλιά επέλεξαν εκείνες με τους γνωστούς σκύλους κατά 85%.

Η αλήθεια είναι πως μου φαίνεται λίγο περίεργο όταν βλέπω πως τα περισσότερα σκυλιά (αν όχι όλα) δεν αναγνωρίζουν τον ίδιο τους τον εαυτό σε έναν καθρέφτη, πόσο μάλλον σε μία φωτογραφία… αλλά, ποια είμαι εγώ που μπορώ να αμφισβητήσω μια έρευνα; Μια ταπεινή σκυλίτσα είμαι…

συνταγές για σκύλους
Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts