Αξιοπερίεργες ειδήσεις από όλο τον κόσμο Νο 29

“Στην κατηγορία “Αξιοπερίεργα”, θα βρείτε περίεργες ειδήσεις απ΄όλον τον κόσμο.  Μπορεί να μην σχετίζονται όλα άμεσα με εμάς τους σκύλους αλλά επειδή είμαι η Μάρσα η παντογνώστρια και ως περίεργο κυνηγόσκυλο θέλω να ενημερώνομαι συνεχώς για τα πάντα, όταν μαθαίνω κάτι θέλω να το μοιράζομαι μαζί σας.  Κι όταν είναι κάτι τόσο διασκεδαστικό… δεν μπορώ να αντισταθώ!”

This image has an empty alt attribute; its file name is DSCF5825-300x225.jpg

Αξιοπερίεργες ειδήσεις από όλον τον κόσμο με πρωταγωνιστές τις σοκολάτες, δόντια σκύλων, τον Ναπολέοντα, Ιαπωνέζικα βάζα και την Ανταρκτική.

Η σοκολάτα λιώνει στο στόμα γιατί το σημείο τήξης του κακαοβούτυρου είναι χαμηλότερο από τους 36 βαθμούς Κελσίου που είναι η θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος.


Έως τον 20ο αιώνα, στα νησιά του Σολομώντα χρησιμοποιούσαν δόντια σκύλων ως νομίσματα!


Ο Ναπολέων δεν ήταν κοντός. Το ύψος του ήταν σύμφωνα με το αγγλικό σύστημα μέτρησης 1,70. Ελαφρώς ψηλότερος από τον μέσο Γάλλο της εποχής του. Η παρεξηγημένη πληροφορία πως ήταν κοντός οφείλεται στο γαλλικό σύστημα μέτρησης που τον έβγαζε 1,57 εκ.


Στην Ιαπωνία τα σπασμένα αντικείμενα όπως τα βάζα, επιδιορθωνονται συχνά με χρυσό. Με αποτέλεσμα το ράγισμα του αντικειμένου να θεωρείται ως ένα πολύτιμο κομμάτι της ιστορίας του.


Στο μοναδικό μέρος που δεν υπάρχουν αράχνες είναι η Ανταρκτική!

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts