Τι λέει το ένστικτο των σκύλων για τους ανθρώπους;

Τα σκυλιά είναι εξαιρετικά έντονα διαισθητικά ζώα. Πρόσφατα ανακαλύφθηκε ότι ορισμένα σκυλιά είναι σε θέση να προειδοποιήσουν τους ανθρώπους τους που πάσχουν από επιληψία πριν συμβεί μια κρίση ή να ειδοποιήσουν τους ανθρώπους τους που είναι διαβητικοί εάν το σάκχαρο στο αίμα τους είναι πολύ χαμηλό. Αυτά τα παραδείγματα αφορούν εξεζητημένες περιπτώσεις όπου λίγα σκυλιά έχουν την ικανότητα μετά από μια ανάλογη εκπαίδευση να φέρουν σε πέρας. Ωστόσο, τα σκυλιά γενικά μπορούν να οδηγηθούν από το ένστικτό τους και να ανακαλύψουν πολλά πράγματα για τους ανθρώπους όπως τα παρακάτω:

1.Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα σκυλιά μπορούν να αισθανθούν τη διάθεση που έχουμε.

Τα σκυλιά συχνά γίνονται αποκτούν άγχος όταν είμαστε αγχωμένοι ή θυμωμένοι και συχνά γίνονται προσκολλημένα εάν είμαστε λυπημένοι. Στην πραγματικότητα, πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων έχουν παρατηρήσει τη διαφορά στα αποτελέσματα που παίρνουν από τα σκυλιά τους ανάλογα με τη διάθεση που έχει ο εκπαιδευτής εκείνη τη στιγμή.

2.Τα σκυλιά είναι έξυπνα και όπως και οι άνθρωποι, ξέρουν πότε δεν τους δίνουμε την ανάλογη προσοχή.

Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι όταν έχετε χάσει την προσοχή του σκύλου σας για μόλις 10 δευτερόλεπτα, τότε εκείνος βρίσκει την ευκαιρία να κλέψει το χάμπουργκερ από το τραπέζι; Τα σκυλιά γνωρίζουν ακριβώς την κατάλληλη στιγμή για να κάνουν τις “ύπουλες” κινήσεις τους επειδή ξέρουν πότε δεν τα παρακολουθούμε, ακόμα κι αν βρισκόμαστε εκεί!

3.Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, τα σκυλιά αντιλαμβάνονται την άνιση μεταχείριση.

Οι ερευνητές έδωσαν την ίδια εντολή σε διάφορα σκυλιά και όταν αυτά την πραγματοποίησαν, εκείνοι επιβράβευσαν μόνο τα μισά. Κι όταν το αντιλήφθηκαν αυτό τα υπόλοιπα σταμάτησαν πλέον να εκτελούν τις επόμενες εντολές γιατί γνώριζαν ότι δεν θα επιβραβευτούν όπως τα άλλα. Και σα να μην έφτανε μόνο αυτό, πολλά από τα παραμελημένα σκυλιά σταμάτησαν εντελώς να δίνουν την προσοχή τους στους ερευνητές.

4.Τα σκυλιά είναι γνωστό πως όταν καταλάβουν ότι ο άνθρωπός τους είναι άρρωστος, στέκονται κοντά του και τον παρηγορούν.

Έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν για την ικανότητα των σκύλων να ανιχνεύουν διάφορες ασθένειες όπως τον καρκίνο σε έναν ανθρώπινο οργανισμό. Σε γενικές γραμμές όμως, θα σταθούμε στις απλές, καθημερινές καταστάσεις μιας οικογένειας. Όταν κάποιο μέλος της οικογένειας αρρωστήσει, συνήθως ο σκύλος της οικογένειας θα πάει κοντά του και θα προσπαθήσει με αγκαλιά, φιλιά ή απλά βάζοντας την μουσούδα του πάνω του, να του δείξει την αγάπη του.

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts