Διατηρείτε το περιβάλλον καθαρό

Άλλο ένα κείμενο μιας αναγνώστριας του περιοδικού μας “Τα ΣκυλοΝέα Της Μάρσας” η οποία μας έστειλε ένα κείμενο που αφορά τον κόσμο των σκύλων. Αυτή τη φορά, το κείμενο της φίλης μας απευθύνεται περισσότερο στις οικογένειες που συμβιώνουν με τον τετράποδο φίλο τους. Ένα μήνυμα που αφορά Όλους μας! Γιατί όπως λέμε κι εμείς ανά καιρούς “όσοι ζουν παρέα με έναν σκύλο δεν έχουν μόνο δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις”…

Παρακάτω θα διαβάσετε το κείμενο της φίλης του περιοδικού μας. Εάν θέλετε κι εσείς να στείλετε τα κείμενά σας με φιλοζωικό περιεχόμενο και μηνύματα που αφορούν τον κόσμο των σκύλων αλλά και των ανθρώπων που ζουν ανάμεσά τους… τότε δεν έχετε παρά να τα στείλετε στην καρτέλα “Επικοινωνία” με σκοπό να δημοσιευθούν με το όνομά σας στο περιοδικό μας.

Γιατί στο περιοδικό “Τα ΣκυλοΝέα Της Μάρσας” ΌΛΟΙ έχετε φωνή!

Ευχαριστούμε την φίλη μας Μαρία Σκαμπαρδώνη

Είναι δείγμα πολιτισμού…. “

“Είναι  δείγμα πολιτισμού να αγαπάς τα ζώα και να τα φροντίζεις. Να μεριμνάς για τις ανάγκες του οργανισμού τους και να αναλαμβάνεις τις υποχρεώσεις σου προς αυτά όταν έχεις κάποιο για κατοικίδιο. Είναι προνόμιο ενός πεπαιδευμένου ανθρώπου να σέβεται κάθε ζωή επάνω στον κόσμο αυτό.

Όμως, την ίδια ευθύνη έχεις απέναντι και στο δήμο, και στους υπόλοιπους, αλλά και στον εαυτό σου, να μαζεύεις τα κακά του σκύλου σου όταν τον βγάζεις έξω για την ανάγκη του. Δεν μπορεί να μένουν εκεί αμάζευτα και να λερώνουν την καθαριότητα του χώρου. Είναι και αντιαισθητικό θέαμα, αλλά και έλλειψη πολιτισμού, να βλέπω να τα αφήνουν εκτεθειμένα και να αδιαφορούν  για την καθαριότητα του χώρου.

Δεν είναι κάτι τόσο δύσκολο να έχεις μαζί σου ένα μικρό φαράσι και να τα μαζεύεις σε μία σακούλα. Είναι μία ταυτόχρονη μέριμνα και για την ανάγκη του σκύλου σου αλλά και για το γενικότερο καλό της πόλης στην οποία διαμένεις.

Όλοι οι άνθρωποι είμαστε μία αλυσίδα στην καλοζωία και τη διατήρηση της καθαριότητας της περιοχής μας. Όλοι μας μπορούμε να συμβάλλουμε στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας –και θα το κάνουμε! ”

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts