Ο νόμος για την εγκατάλειψη ζώου…

χειροποίητα παιχνίδια για σκύλους

Σύμφωνα με το νόμο, η εγκατάλειψη ζώου τιμωρείται με δύο χρόνια φυλάκιση και 30.000 ευρώ πρόστιμο. Πώς όμως είναι δυνατόν να εφαρμοστεί αυτός ο νόμος όταν οι περισσότεροι που εγκαταλείπουν τα σκυλιά τους έχουν ήδη εξασφαλίσει την ασφάλειά τους με διάφορους τρόπους; Με ποιον τρόπο;

Πολύ φοβάμαι πως ένας τέτοιος νόμος υπάρχει για να ρίχνει στάχτη στα μάτια του κόσμου. Στην καλύτερη περίπτωση θα λειτουργήσει ως εκφοβισμός. Συνήθως αυτοί που εγκαταλείπουν τα σκυλάκια, δεν τους παρείχαν και την ανάλογη φροντίδα ή τους έδιναν τουλάχιστον την στοιχειώδη φροντίδα. Που σημαίνει ότι δεν θα τους έχουν βάλει τσιπάκι. Καταλήγοντας ότι όταν κάποιος βρει το σκυλάκι που εγκατέλειψε ένας από αυτούς τους ανεύθυνους και φυσικά απάνθρωπους, δεν θα ξέρει σε ποιον ανήκε στο παρελθόν γιατί πολύ απλά δεν θα βρει ποτέ τα στοιχεία του χωρίς τσιπάκι.

Στην σπάνια περίπτωση που το σκυλάκι θα έχει τσιπάκι, δε νομίζω να παραδεχτεί ποτέ αυτός που το εγκατέλειψε ότι όντως το είχε εγκαταλείψει! Το πιο πιθανό είναι να πει ότι του ξέφυγε ή το έσκασε από τον κήπο από μόνο του το σκυλάκι. Η μόνη ελπιδοφόρα σκέψη είναι να υπάρχει ένας μάρτυρας την ώρα της εγκατάλειψης. Αλλά άντε βρες τον! Κι έτσι λοιπόν, ερχόμαστε στο σημείο όπου έλεγα ότι μάλλον όλα αυτά γίνονται για τα μάτια του κόσμου κι ότι δεν θα υπάρχει αντίκρισμα, δυστυχώς.

Ας διαβάσουμε το άρθρο που αναφέρεται σε αυτό το νόμο:

“Δυο χρόνια φυλακή και 30 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο όποιος εγκαταλείψει το ζώο του.

Ο λόγος που η χώρα μας, όπως γνωρίζουμε, έχει τεράστιο αριθμό αδέσποτων ζώων είναι το ότι οι πολίτες δεν σταματούν να εγκαταλείπουν τα ζώα τους αδιαφορώντας για το αν και πώς θα επιβιώσουν στους δρόμους.

Τα ζώα αυτά είναι αστείρωτα και γεννούν ανεξέλεγκτα. Και παρά το μικροτσίπ που είμαστε υποχρεωμένοι από το νόμο να βάλουμε, από τη μία δεν το κάνουμε και από την άλλη δεν γίνονται σχεδόν ποτέ έλεγχοι για αυτό.

Φυσικά και στις χώρες της Ευρώπης δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν το ίδιο. Εγκαταλείπουν δηλαδή τα ζώα τους όπου βρουν. Πέρυσι, για παράδειγμα, το καλοκαίρι, στη Γαλλία εγκαταλείφθηκαν περίπου 60 χιλιάδες ζώα.

Για το λόγο αυτό η Αστυνομία σε συνεργασία με τις φιλοζωικές ξεκίνησε ένα πρόγραμμα ενημέρωσης των κατοίκων προειδοποιώντας τους ότι η εγκατάλειψη επιφέρει πρόστιμο 30 χιλιάδων και ποινή φυλάκισης 2 χρόνια.”

Πηγή άρθρου : petpet.news

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts

Leave a Reply