Αφαίρεση φωνητικών χορδών στους σκύλους

Το γνωρίζατε πως σε διάφορα μέρη του κόσμου υπάρχουν άνθρωποι που αφαιρούν τις φωνητικές χορδές των σκύλων για να μην γαβγίζουν;

Η αφαίρεση των φωνητικών χορδών είναι μια χειρουργική επέμβαση σε σκύλους, κατά την οποία αφαιρούνται πλήρως ή μερικώς οι φωνητικές χορδές του ζώου. Μετά την επέμβαση ο σκύλος δεν μπορεί πλέον να γαβγίζει ή να εκφράζει με άλλο τρόπο τα φυσικά του ένστικτα.

Αυτή η επέμβαση απαγορεύεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, εάν δεν είναι απαραίτητη βάσει συγκεκριμένων κτηνιατρικών λόγων.

Στο New Jersey Αμερικής, απαγορεύεται και οι υπεύθυνοι που έχουν προβεί σε τέτοια πράξη τιμωρούνται με 5 χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο των 15,000 δολλαρίων.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι αυτός ο νόμος δεν επιβλήθηκε για την προστασία των ζώων όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες και κυρίως ευρωπαϊκές. Αλλά για να προστατέψουν τον Αμερικανό πολίτη!

Από την εγκληματικότητα. Διότι εάν ο σκύλος δεν μπορεί να γαβγίσει σαν φύλακας για να προστατέψει τον χώρο, τότε ο κλέφτης θα τον προσπεράσει ατάραχος και θα εισβάλλει στον χώρο χωρίς να τον πάρει χαμπάρι κανείς! …

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts