Ο σκύλος που γύρισε όλον τον κόσμο

νομοθεσία για τα κατοικίδια

Κι όμως! Υπήρξε ένας μόνο σκύλος – τυχοδιώκτης που ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο κι έχει μείνει στην ιστορία! Κι αυτός ο σκύλος ήταν ένα αξιολάτρευτο και ζωηρό Τζακ Ράσελ.

Ο Bothie, ο σκύλος του διάσημου εξερευνητή Sir Ranulph Fiennes και της συζύγου του Lady Virginia Fiennes, συνόδευσε τους ανθρώπους του στο μεγάλο τους ταξίδι το 1979. Ένα ταξίδι 100.000 μιλίων σε όλο τον κόσμο ξεκινώντας από τον Βόρειο Πόλο και φτάνοντας μέχρι τον Νότιο.

Το περιπετειώδες τεριέ έσπασε παγκόσμια ρεκόρ, καθώς έγινε ο μοναδικός σκύλος στην ιστορία που έχει επισκεφτεί και τους δύο Πόλους της Γης!

Όχι μόνο εξακολουθεί να κατέχει τον τίτλο δεκαετίες αργότερα, αλλά το εκπληκτικό του επίτευγμα είναι απίθανο να επαναληφθεί ξανά ποτέ, αφού έχει απαγορευτεί στα σκυλιά να εισέρχονται στην Ανταρκτική από το 1994, σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν τον πληθυσμό της γηγενούς φώκιας.

Οι σκυλογονείς του τον χαρακτηρίζουν ως «άκρως ατρόμητο», που δεν φοβάται να πάει μύτη με μύτη με μια γιγαντιαία άλκη στον Καναδά και ακόμη και να παίζει στο χιόνι με τους λύκους της Αρκτικής.

Με την επιστροφή του από αυτό το γιγάντιο ταξίδι σε όλον τον κόσμο, κέρδισε και μια θέση στο βιβλίο Γκίνες για τα επιτεύγματά του.

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts