Αστυνομικοί σκύλοι βρίσκονται σε κίνδυνο

Spread the love
  •  
  •  
  •  

Το να κάνει καριέρα ένας σκύλος ως αστυνομικός, χρειάζεται πρώτα να περάσει από εξετάσεις, μετά να ακολουθήσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης από εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς φυσικά και μετά είναι έτοιμος να βγει στην δράση…

Νομίζετε όμως πως είναι τόσο απλό…

Δεν μπορούν όλοι οι σκύλοι να γίνουν αστυνομικοί, γιατί πέρα από την αντοχή και την σωματική δύναμη πρέπει να έχουν και φυσικά ταλέντα όπως εξυπνάδα (προσέξτε, όλοι οι σκύλοι είναι έξυπνοι απλά εδώ τονίζουμε την εξυπνάδα για το συγκεκριμένο θέμα), να ακούν τα αντανακλαστικά τους και να μπορούν να πάρουν την πρωτοβουλία σε περιπτώσεις που επιβάλλεται να σώσουν καταστάσεις, ανθρώπους ή τον αστυνομικό που τους συνοδεύει. Με λίγα λόγια… για να ακολουθήσει αυτό το επάγγελμα ένας σκύλος πρέπει να έχει το ταλέντο για να μπει στην αστυνομία.

Και πώς θα το καταφέρουν αυτό;

Ρισκάροντας ακόμα και την ίδια τους την ζωή. Γνωρίζοντας καλά πως φτάνουν τα όρια της αυτοθυσίας για το κοινό καλό. Γιατί αυτό σημαίνει ” Καλός αστυνομικός, πιστός στο καθήκον”!

Δυστυχώς όμως πολλοί αστυνομικοί σκύλοι χάνουν την ζωή τους άδικα. Γιατί θα μπορούσαν να σωθούν εάν φορούσαν το ειδικό αλεξίσφαιρο γιλέκο για τους σκύλους K9. Σε πολλές χώρες, η αστυνομία έρχεται αντιμέτωπη με το κράτος όσον αφορά τα έξοδα συντήρησής της. Είναι γεγονός πως οι άνθρωποι αστυνομικοί δεν έχουν τα απαραίτητα όπως το δικό τους αλεξίσφαιρο γιλέκο κι αναγκάζονται να τα αγοράσουν και να τα πληρώσουν οι ίδιοι προκειμένου να είναι περισσότερο ασφαλείς στην δουλειά τους. (Αλλά επειδή εδώ, στα ΣκυλοΝέα Της Μάρσας, εμείς ασχολούμαστε αποκλειστικά με τους σκύλους, θα μιλήσουμε μόνο γι’ αυτούς).

Βάζουν λοιπόν κι οι αστυνομικοί σκύλοι σε κίνδυνο την ζωή τους όταν βρίσκονται στους δρόμους και μέσα στην δράση. Και για τους λόγους που αναφέραμε πιο πάνω, οι αστυνομικοί συνοδοί τους αναγκάζονται πολλές φορές να πληρώσουν από την τσέπη τους για την αγορά αλεξίσφαιρου γιλέκου Κ9 για να τους προσφέρουν όσο πιο μεγάλη ασφάλεια γίνεται.

Η σχέση αστυνομικού με σκύλο Κ9 δεν είναι αυστηρά επαγγελματική. Επειδή ο ίδιος αστυνομικός είναι κι ο εκπαιδευτής του κι επειδή οι περισσότεροι αν όχι όλοι τον παίρνουν υπό την κηδεμονία τους από την πρώτη στιγμή που θα συνεργαστούν, όπως καταλαβαίνετε η σχέση ανάμεσά τους δυναμώνει μέρα με την μέρα. Υπάρχει λοιπόν στενός δεσμός μεταξύ τους. Κι αυτό είναι ένας λόγος παραπάνω, να ενδιαφέρεται ένας αστυνομικός για την ασφάλεια του σκύλου του συνεργάτη και συντρόφου κατ’ επέκταση.

Δεν είναι λίγες οι μαρτυρίες που έχει θυσιαστεί ο σκύλος βάζοντας το κορμί του μπροστά για να “φάει” την σφαίρα για να μην χτυπήσουν τον αστυνομικό συνοδό του. Ναι, ο αστυνομικός έζησε. Ο σκύλος όμως όχι. Ίσως αν φορούσε ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο να ζούσε κι εκείνος.

Η δουλειά λοιπόν ενός αστυνομικού σκύλου, δεν είναι σαν όλες τις άλλες δουλειές. Ρισκάρει την ζωή του προς όφελος των ανθρώπων. Γιατί είναι πιστός και στον άνθρωπο αλλά και στην εργασία του.

 


Spread the love
  •  
  •  
  •  

Related posts

Leave a Reply