Τι σημαίνει “η χρονιά του σκύλου”;

Σύμφωνα με την Κινέζικη αστρολογία, το 2018 διανύουμε την χρονιά του σκύλου. Η Κίνα γιόρτασε την φετινή Πρωτοχρονιά 2018 στις 16 Φεβρουαρίου καλωσορίζοντας “τον σκύλο” στο σεληνιακό κινέζικο ημερολόγιό τους. Αυτή η χρονιά επαναλαμβάνεται κάθε 12 χρόνια. Κι αυτό γιατί κάθε χρόνος σύμφωνα με την κινέζικη αστρολογία αντιστοιχεί σε ένα ζώο.

Η χρονολογία γέννησης κάθε ανθρώπου αντιστοιχεί σε ένα ζώο της κινεζικής αστρολογίας. Έτσι λοιπόν, οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί το 2018, 2006, 1994, 1982, 1970, 1958, 1946, 1934, 1922 και 1910 ανήκουν στο ζώδιο του σκύλου (σύμφωνα με το κινέζικο σεληνιακό ημερολόγιό τους).

Δεν είναι τυχαία τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του ατόμου που έχει το ζώδιο του σκύλου στην κινέζικη αστρολογία. Όποιος λοιπόν είναι “σκύλος” είναι πιστός, υπεύθυνος, ευαίσθητος, ηθικός, με αρχές, αξιόπιστος και με αυξημένη φαντασία. Είναι επίσης πολύ δραστήριος, έχει ανεξάντλητη ενέργεια, πολύ ενθουσιώδης, γενναιόδωρος, ευγενικός και έχει την ιδιότητα να τον συμπαθούν εύκολα οι άλλοι και να τον σέβονται.

Μήπως σας θυμίζουν κάποιον συγκεκριμένα αυτά τα χαρακτηριστικά; Μια μουσούδα που σας κοιτά στα  μάτια αυτή τη στιγμή και σας κουνά την ουρά με χαρά; Μμ;

Δεν είναι όμως μόνο αυτά. Αν αναλύσουμε την προσωπικότητα ανθρώπου “σκύλου”, είναι ειλικρινής, έξυπνος, δίκαιος, γοητευτικός, κοινωνικός, ιδεαλιστής, ανοιχτόμυαλος και πρακτικός. Αγαπά τους ανθρώπους και τους βοηθά με κάθε τρόπο, ακολουθεί τον εθελοντισμό, υποστηρίζει πάντα τους αδύναμους, είναι ο αληθινός φίλος που θα κλάψεις στον ώμο του και θα σε στηρίξει, είναι η ψυχή της παρέας, έχει αίσθηση του χιούμορ και διασκεδάζει την παρέα, είναι πάντα δίπλα στους αγαπημένους του για να τους δίνει ελπίδα όταν χρειάζονται υποστήριξη. Και γενικότερα ο άνθρωπος “σκύλος” είναι ένα άτομο που σου κάνει καλό να τον έχεις δίπλα σου γιατί κάνει την ζωή σου καλύτερη και γνωρίζει να προσφέρει και να αγαπά.

Καλά με τα θετικά στοιχεία του, αλλά για να δούμε και τα αρνητικά. Ο άνθρωπος “σκύλος” ανησυχεί πολύ… σε υπερβολικό βαθμό, είναι πεισματάρης, καμιά φορά μπορεί να γίνει ενοχλητικός γιατί είναι φασαριόζος και πολύ ενθουσιώδης σε ενοχλητικό βαθμό που ίσως κουράσει τους γύρω του.

Γνωστές προσωπικότητες που ανήκουν στο ζώδιο του σκύλου σύμφωνα με την κινέζικη αστρολογία : Winston Churchill, Bill Clinton, Βολταίρος, Marcel Proust, Πρίγκιπας William, Madonna, Jennifer Lopez, Uma Thurman, Sylvester Stallone, Michael Jackson, Μητέρα Τερέζα, Σωκράτης (αρχαίος φιλόσοφος), Elvis Presley.

 

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts