Προσευχές για σκυλιά και γάτες

Με αφορμή ένα email που μας ήρθε πριν λίγες μέρες, για την ακρίβεια, αμέσως μετά τις πυρκαγιές που είχαμε στην χώρα μας, ο φίλος μας μας ρωτούσε μέσα από το μήνυμά του αν υπάρχουν συγκεκριμένες προσευχές για τα σκυλιά και τις γάτες. Επειδή, προφανώς, ήθελε να προσευχηθεί ειδικά για τα πυρόπληκτα ζώα.

Ψάξαμε, βρήκαμε και σας τις παραθέτουμε πιο κάτω. Προσευχές για σκυλιά ή γατιά που χάθηκαν, που είναι άρρωστα, τραυματισμένα ή σε πιο σοβαρή κατάσταση. Στην Ορθόδοξη εκκλησία δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι Άγιοι προστάτες των ζώων, γι’ αυτό και δεν υπάρχουν συγκεκριμένες προσευχές. Οι μόνες που βρήκαμε προέρχονται από την Καθολική Εκκλησία, γι΄ αυτό και αναφέρονται συγκεκριμένα ονόματα δικών τους Αγίων οι οποίοι είναι προστάτες των ζώων.

Προσευχή για εξαφανισμένα ζώα

1. “Άγιε Φραγκίσκο, προστάτη των ζώων, πρόσεχε το κατοικίδιό μου και κράτησε τον τετράποδο σύντροφό μου ασφαλή και υγιή.”

Μια σύντομη προσευχή στον Άγιο Φραγκίσκο της Ασίζης για τα χαμένα ζώα. Ο Άγιος Φραγκίσκος συνδέεται συχνά με την προστασία των ζώων, μαζί με την Αγία Γερτρούδη.


2. “Άγιε Αντώνιε, είσαι ο προστάτης των φτωχών και ο βοηθός όλων όσων αναζητούν χαμένα αντικείμενα. Βοήθησε με να βρω το κατοικίδιο που έχασα, ώστε να μπορώ να χρησιμοποιήσω καλύτερα τον χρόνο που θα κερδίσω για τη μεγαλύτερη τιμή και δόξα του Θεού. Πρόσφερε την ευγενική βοήθειά σου σε όλους τους ανθρώπους που αναζητούν αυτό που έχασαν – ειδικά εκείνους που επιδιώκουν να ανακτήσουν τη χάρη του Θεού. Αμήν.”

Μια προσευχή στον Άγιο Αντώνιο της Πάδοβας, ο οποίος συχνά απεικονίζεται ως ο προστάτης άγιος των χαμένων πραγμάτων.

 

Προσευχή για ασθένειες και τραυματισμούς ζώων

1. “Ελεήμων Κύριε, άγγιξε (το όνομα του κατοικίδιου) με το απαλό σου χέρι θεραπείας και παρηγοριάς. Προσευχόμαστε να την/τον απελευθερώσετε υπερφυσικά από τα συμπτώματά της/του (πρόβλημα υγείας) και να θεραπεύσετε την υποκείμενη αιτία (θέμα υγείας). Προσευχόμαστε επίσης να χρησιμοποιήσεις κτηνιάτρους, φάρμακα και φυσικά μέσα για να την/τον φέρεις για άλλη μια φορά σε καλή υγεία. Δώσε μας σοφία και συμπόνια καθώς την/τον φροντίζουμε ως δούλοι Σου. Στο όνομα του Ιησού. Αμήν.”


2. “Κύριε, ξέρω ότι είμαι το παιδί Σου και ως τέτοιο με κρατάς ψηλότερα από τους αγγέλους και τα ζώα που έχεις δημιουργήσει. Ακόμα κι έτσι, και τα κατοικίδια είναι όλα σημαντικά για Εσένα είτε είναι σκύλος, γάτα, σαύρα, φίδι, χάμστερ, γουρούνι, ψάρι, ό,τι κι αν είναι, Εσύ το δημιούργησες. Κύρια, Σε ευχαριστώ που φροντίζεις για κάθε μου ανάγκη και τις ανάγκες του ζώου μου. Λοιπόν, Κύριε, έρχομαι σε Σένα τώρα προσευχόμενος για θεραπεία για το άρρωστο κατοικίδιο μου, (όνομα κατοικίδιου). Χρειάζομαι τη βοήθειά Σου. Βοήθησέ το, Κύριε, λύτρωσε (το όνομα του κατοικίδιου) από κάθε πόνο και ταλαιπωρία. Στο όνομα του Ιησού. Αμήν.”

Γενικές Προσευχές για τα κατοικίδια

1.”Άκουσε την ταπεινή μας προσευχή, Θεέ, για τους φίλους μας τα ζώα, ιδιαίτερα για τα ζώα που υποφέρουν. Για όλα αυτά που ασθενούν ή χάνονται ή εγκαταλείπονται ή φοβούνται ή πεινούν. Για όλα όσα πρέπει να “κοιμηθούν”. Σε παρακαλούμε για το έλεος και τον οίκτο Σου, και για όσους ασχολούνται μαζί τους ζητάμε μια καρδιά συμπόνιας. Κάνε μας να γίνουμε αληθινοί φίλοι με τα ζώα και έτσι να μοιραζόμαστε την ευλογία των ελεήμων.”


2. “Θεέ μου, Επουράνιε Πατέρα, δημιουργό όλων των ζωντανών πλασμάτων, σου ζητάμε να ευλογήσεις (το όνομα του κατοικίδιου), που φέρνει τόση χαρά στη ζωή μας. Με τη δύναμη της αγάπης Σου, δώσε του τη δυνατότητα να ζήσει σύμφωνα με το σχέδιό σου. Είθε να Σε δοξάζουμε πάντα για όλη σου την ομορφιά στη δημιουργία. Ευλογημένος είσαι, Θεέ, σε όλα τα πλάσματά Σου!”

Προσευχή για κατοικίδιο που πέθανε

“Μητέρα Γη, σου επιστρέφουμε το σώμα ενός από τα παιδιά σου. Το πνεύμα της/του θα επιστρέψει στους προγόνους της/του και θα συνεχίσει να ζει στις αναμνήσεις μας. Είμαστε ευγνώμονες που μπορέσαμε να μοιραστούμε τη ζωή μας μαζί της/του και να την/τον δώσουμε στην αγαπημένη σου αγκαλιά.”

 

Όπως καταλαβαίνετε η Πίστη είναι προσωπικό θέμα του καθενός. Εάν πιστεύει και πού, είναι καθαρά δικό του θέμα. Το ίδιο, λοιπόν, ισχύει και για την προσευχή. Μπορεί κάποιος να πιστεύει πως μια συγκεκριμένη προσευχή έχει την δύναμη να βοηθήσει αυτόν και την οικογένειά του. Ενώ άλλος μπορεί να κάνει μια δική του προσευχή με δικά του λόγια και να τον βοηθήσει εξίσου το ίδιο. Είναι όλα θέμα προσωπικής πίστης.

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts