Σκύλος αλλεργικός στους …ανθρώπους

νταντά σκύλος

Κι όμως! Το ξέρατε πως όσο ένας άνθρωπος μπορεί να έχει αλλεργία στα σκυλιά και στις γάτες, το ίδιο αλλεργικός μπορεί να είναι ένας σκύλος στους ανθρώπους; Κι όμως, ισχύει!

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, τα σκυλιά μπορεί να υποφέρουν από πολλές από τις ίδιες αλλεργίες που μπορεί να υποφέρετε κι εσείς. Είναι πολύ σπάνιο, αλλά μπορεί ακόμη και να είναι αλλεργικά σε εσάς!

Όπως η  Cruella, το κουτάβι μιας οικογένειας που είναι αλλεργικό στους ανθρώπους!
Η  Sabrina Sieck, υιοθέτησε την Cruella το 2014 και αμέσως μετά, συνειδητοποίησε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ξεκίνησε με έναν ήπιο ερεθισμό του δέρματος, εξελίχθηκε σε συνεχή φαγούρα και κατέληξε σε ένα σχεδόν άτριχο κουτάβι.

Σύμφωνα με τους κτηνίατρους, ήταν υγιής. Η Sabrina δοκίμασε διάφορες δίαιτες, μπάνια και για να την κρατήσει κάπως άνετη, φορούσε στην σκυλίτσα της ένα κοστούμι Lycra. Όταν τίποτα από αυτά δεν λειτούργησε, το τεστ αλλεργίας αποκάλυψε την εκπληκτική διάγνωση της αλλεργίας της  Cruella: Η πιτυρίδα που προέρχεται από ανθρώπινο δέρμα!

νταντά σκύλος

Ο καλύτερος τρόπος για να καταπολεμηθεί αυτό, στην περίπτωση της Cruella, ήταν η ανοσοθεραπεία. Όλα τα αλλεργιογόνα της μετατράπηκαν σε έναν εξατομικευμένο ορό που σχεδιάστηκε για να απευαισθητοποιεί τις αλλεργίες της, χρησιμοποιώντας πρωτεΐνες των ίδιων των αλλεργιογόνων για να διδάξει σιγά σιγά το ανοσοποιητικό σύστημα της Cruella να ανέχεται τους ανθρώπους.

Η συγκεκριμένη θεραπεία της Cruella διήρκησε πάνω από 6 μήνες ! Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Εξακολουθεί να παίρνει ένα χάπι καθημερινά, αλλά απλώς για να διαχειριστεί την κατάστασή της, όπως θα κάνατε σε πιο απλές περιπτώσεις εσείς με ένα Claritin ή το Zyrtec.

 

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts