Το’ σκασε ο σκύλος σας και δεν επιστρέφει;

Είσαστε έξω και κάνετε όμορφα κι ωραία την βόλτα σας μαζί με τον σκύλο σας. Κρατάτε το λουρί και προχωράτε μαζί όταν…

… όταν για κάποιον λόγο ελευθερώνεται ο σκύλος σας που ήταν δεμένος κι αρχίζει να τρέχει μπροστά! Μήπως είναι γνωστή αυτή η εικόνα;

Οι λόγοι που μπορεί να λυθεί ένας σκύλος και να αρχίσει να τρέχει είναι διάφοροι:

  1. Έσπασε το λουρί
  2. Γλίστρησε από το χέρι σας
  3. Τράβηξε απότομα ο σκύλος σας το λουρί, ίσως γιατί είδε έναν σκύλο ή μια γάτα ή κάτι που τον προσέλκυσε για να το κυνηγήσει και ξέφυγε.

Ωραία… και τώρα τι κάνετε;

Αν είναι ο σκύλος σας εκπαιδευμένος, δεν υπάρχει πρόβλημα. Με μια εντολή θα επιστρέψει. Αν όχι όμως; Τι κάνετε τότε;

Η λύση είναι απλή.

Θα κάνετε το εντελώς αντίθετο από αυτό που σας έρχεται πρώτα στο μυαλό πάνω στον πανικό σας. Να τον κυνηγήσετε δηλαδή. Όχι. Δεν πρέπει να τρέξετε πίσω του γιατί αυτή η κίνηση θα τον κάνει να τρέξει ακόμα περισσότερο μακριά σας. ‘Η θα νομίζει ότι παίζετε κυνηγητό και θα τρέχει περισσότερο ως παιχνίδι ή θα τρέξει μακριά σας από φόβο γιατί θα έχει καταλάβει πως τον κυνηγάτε για να τον μαλώσετε που έφυγε.

Τι θα κάνετε;

Το εντελώς αντίθετο! Θα τρέξετε προς τα πίσω φωνάζοντας για να σας δει και να σας ακολουθήσει. Με αυτόν τον τρόπο θα του τραβήξετε την προσοχή και θα νομίζει ότι παίζετε κυνηγητό, ναι, αλλά αντίθετα. Κυνηγητό όπου εκείνος θα σας κυνηγάει. Αυτό θα είναι το παιχνίδι.

Αν πάλι δείτε ότι δεν έρχεται κι αδιαφορεί, τότε ο άλλος τρόπος για να έρθει κοντά σας είναι να προσποιηθείτε πως πέφτετε κάτω, βασικά θα πέσετε κάτω, και θα κάνετε ψέματα πως κλαίτε. Τότε θα έρθει δίπλα σας για να δει αν είστε καλά.

Απλοί τρόποι σε κρίσιμες καταστάσεις που απαιτείται να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας.

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts