Έξυπνα πόστερ σε σκυλόπαρκα

Spread the love
  •  
  •  
  •  

Η βόλτα του σκύλου είναι σημαντικό κομμάτι της ζωής του. Πέρα από την καθημερινή γυμναστική και άσκηση που κρατάει το σώμα του σε φόρμα και υγιές, συμβάλλει και στην ψυχολογική του υγεία. Όπως επίσης και στην επικοινωνία που τον βοηθά να είναι ισορροπημένος στην συμπεριφορά του. Η ενέργεια εκτονώνεται, γνωρίζει και συναναστρέφεται με σκύλους και νέα ερεθίσματα προσθέτονται στον δικό του όμορφο κόσμο.

Είναι μια υποχρέωση ενός ιδιοκτήτη σκύλου όπως και δικαίωμα του να κυκλοφορεί μαζί με τον πιστό του φίλο στα πάρκα της περιοχής. Όμως…. πέρα από δικαίωμα είναι και υποχρεωμένος να διατηρεί τον τόπο καθαρό. Κι αυτό θα το καταφέρει εφ’ όσον μαζεύει τα περιττώματα του σκύλου του όπου και να βρίσκεται.

Παρακάτω θα δείτε έξυπνα πόστερ που έχουν βάλει σε σημεία που κυκλοφορούν σκύλοι όπως σε σκυλόπαρκα. Το θέμα τους είναι η καθαριότητα κι η υπενθύμιση πως όσο οι ιδιοκτήτες φωνάζουν κι αγωνίζονται για να αποκτήσουν όλο και περισσότερα δικαιώματα, παράλληλα έχουν και πολλές υποχρεώσεις για την ευζωία του σκύλου τους αλλά και των γύρω.

Ο σκοπός είναι η αφύπνιση και η εκπαίδευση ανθρώπων για να σέβονται τον πολιτισμό τους και τον κόσμο που ζουν. Μια καθημερινή συνήθεια που κάνει καλό σε όλους ακόμη και σε εσάς. Για φανταστείτε για παράδειγμα να πατήσετε άλλων… μπλιαχ! ή ακόμα κι ο σκύλος σας που ανεβαίνει στο κρεβάτι και κοιμάστε αγκαλιά…. μπρρρρ….Το ίδιο λοιπόν δεν επιθυμούν και οι γύρω σας. Πόσο μάλλον εκείνοι που δεν έχουν σκύλο και δεν έχουν νιώσει την αγάπη για τον σκύλο.

Πόσο δίκιο έχουν να νευριάσουν μαζί σας αν σας δουν να περνάτε παρέα με τον σκύλο σας και να αφήνετε πίσω σας τις ακαθαρσίες του! Ακόμη κι εγώ που είμαι σκύλος, είμαι μαζί τους! Εδώ εγώ νευριάζω! Δεν θα νευριάσουν αυτοί; Σκεφτείτε πως δεν κάνετε καλό μόνο στην καθαριότητα, αλλά και στην υγεία όλων! Δεν δημιουργείτε εστία μολύνσεων και άσχημες μυρωδιές. Μην τους δίνετε αφορμή να σας μισήσουν! Γιατί κι αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος που πολλοί ασυνείδητοι δολοφόνοι καταφεύγουν στις φόλες. Μην γίνετε άθελά σας συνεργός τους.

Τώρα που είναι και χρόνος διακοπών και πολλοί από εσάς πάτε μαζί με τον σκύλο σας σε κάποιο νησί, σε χωριό ή οπουδήποτε για να περάσετε ξέγνοιαστα τις μέρες του καλοκαιριού, ένας λόγος παραπάνω να είστε συνεπείς στην καθαριότητα και στην συγκεκριμένη υποχρέωσή σας. Μην έχετε την εντύπωση πως επειδή δεν είσαστε στην γειτονιά σας κι εκεί δεν σας γνωρίζουν ότι έχετε το δικαίωμα να ….. “ενοχλείτε” με την παρουσία σας. Κάντε τους να σας αγαπήσουν εσάς και τον σκύλο σας διατηρώντας το μέρος καθαρό. Φανταστείτε τουρίστες να βγάζουν selfie κι εσείς από πίσω να αγνοείτε επιδεικτικά τις ακαθαρσίες του σκύλου σας! Ένα είναι σίγουρο… πως θα γίνετε διάσημοι στην χώρα τους και η δική μας χώρα κακόφημη… κι όλα αυτά γιατί δεν αφιερώσατε λίγα δευτερόλεπτα για να μαζέψετε τα του σκύλου σας που είσαστε εσείς και μόνο εσείς υπεύθυνοι γι’ αυτά!

Δεν είναι τίποτα. Μια απλή κίνηση. Έχετε μαζί σας μια εφημερίδα και μια σακούλα, σκύβετε, τα μαζεύετε αμέσως και τα πετάτε στον κάδο με κλειστή την σακούλα για να μην μυρίζουν. Τόσο απλό! Δεν χρειάζεται ούτε εκπαίδευση ούτε μυαλό. Απλά συνείδηση…..

 

 

Η βόλτα της ντροπής Νιώθουμε τόσο άσχημα! Τα κάναμε εδώ κι ο άνθρωπός μας δεν τα μάζεψε. Παρακαλούμε αν μας δείτε ξανά να του το θυμίσετε.

 

Μάζεψες τα περιττώματα του σκύλου σας αλλά επέμενες να τα παρατήσεις δίπλα από τον κάδο. Δεν σε καταλαβαίνω…..

 

Βρέθηκε ένας σωρός περιττωμάτων σκύλου. Πότε; Το πιο πιθανό το βράδυ τότε που ο …. ακατανόμαστος νομίζει πως δεν μπορεί να τον δει κανείς. Αμοιβή! Ευτυχώς, σε έχει καταγράψει η κάμερα κι έτσι είναι θέμα χρόνου και θα πάρεις την αμοιβή σου… δηλαδή το πρόστιμο! Ερώτηση: Πώς θα σου φαινόταν να έβρισκες συνεχώς σωρό περιττωμάτων σκύλου ακριβώς έξω από την πόρτα σου; Είσαι μπερδεμένος; Διάβασέ τα ξανά από την αρχή!

 

Αν ο σκύλος σου κάνει κακά του, πρέπει να τα μαζέψεις…. ακόμη κι αν δεν σε βλέπει κανείς!!!

Spread the love
  •  
  •  
  •  

Related posts

Leave a Reply