Η θυσία ενός σκύλου για την οικογένειά του….

Όπως γνωρίζουν όλοι, ο σκύλος είναι ο πιο πιστός φίλος του ανθρώπου. Χαρίζει γενναιόδωρα την αγάπη του και την αφοσίωσή του σε όποιον ανοίξει την καρδιά του και τον βάλει μέσα. Η αυτοθυσία του σε περίπτωση που αισθανθεί πως κινδυνεύουν οι άνθρωποι που αγαπά, δεν έχει όρια. Είναι διατεθειμένος να χάσει την ζωή του για να τους σώσει. Μια τέτοια περίπτωση περιγράφει η παρακάτω είδηση.

Ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα αυτοθυσίας σκύλου είναι η είδηση από την Αμερική για έναν Γερμανικό Ποιμενικό, το λυκόσκυλο όπως οι περισσότεροι γνωρίζουν, που προσπάθησε να σώσει την οικογένειά του.

Μια μέρα, ξέσπασε φωτιά και το σπίτι όλο τυλίχτηκε στις φλόγες. Η φωτιά ξέσπασε κάτω από ανεξήγητες συνθήκες. Σ’ εκείνο το σπίτι ζούσαν ένα ζευγάρι, ένα βρέφος και ο σκύλος τους. Ήταν αργά το βράδυ και κοιμόντουσαν όλοι. Το ζευγάρι βρισκόταν στην κρεβατοκάμαρά του και το μωρό στο διπλανό δωμάτιο. Όταν ξεκίνησε η φωτιά, ο σκύλος που κυκλοφορούσε ελεύθερος μέσα στο σπίτι, έτρεξε στο δωμάτιο του μωρού. Δυστυχώς, το ζευγάρι δεν μπορούσε να κάνει τίποτα γιατί άργησαν να ξυπνήσουν και είχαν παγιδευτεί μέσα στο δικό τους δωμάτιο.

Οι γείτονες φώναξαν την πυροσβεστική κι εκείνη δεν άργησε να έρθει. Οι πυροσβέστες είδαν πρώτα το ζευγάρι που φώναζε από το παράθυρο, τους απεγκλώβισαν και τους απομάκρυναν από το φλεγόμενο σπίτι που κατέρρεε σιγά σιγά. Οι νεαροί γονείς ενημέρωσαν τους πυροσβέστες πως υπήρχε κι ένα μωρό μέσα στο σπίτι και τους εκλιπαρούσαν να μπουν μέσα να το σώσουν. Κι έτσι κι έγινε. Έτρεξαν μέσα οι άντρες αψηφώντας τον κίνδυνο για να σώσουν το μωρό. Πολεμούσαν με τις φλόγες κι όταν επιτέλους κατάφεραν κι έσβησαν την φωτιά πλησίασαν την κούνια του μωρού. Μόνο που η εικόνα που αντίκρισαν τους έκανε να παγώσουν στην θέση τους!

Είδαν μέσα στην κούνια έναν σκύλο. Ήταν ο σκύλος της οικογένειας. Δυστυχώς είχε χάσει την ζωή του. Οι πυροσβέστες έχοντάς τα χαμένα με την εικόνα, γιατί άλλον περίμεναν να δουν μέσα στην κούνια κι άλλον είδαν, πήραν αγκαλιά τον σκύλο και τότε έμειναν έκπληκτοι με αυτό που έβλεπαν. Κάτω από τον σκύλο ήταν κρυμμένο το μωρό! Ζωντανό με μόνο λίγες γρατσουνιές. Και τότε κατάλαβαν πως ο σκύλος της οικογένειας, ο πιο πιστός φίλος τους, ο δικός τους φύλακας άγγελος, είχε δώσει την ζωή του για να προστατέψει το μωρό τους. Μόλις μύρισε την φωτιά και διαισθάνθηκε τον κίνδυνο, έτρεξε κατευθείαν στο δωμάτιο του μωρού για να προστατέψει το πιο αδύναμο μέλος της οικογένειας. Γιατί ίσως ήξερε πως από μόνο του δεν μπορούσε να προστατέψει τον εαυτό του όπως ένας ενήλικας. Κι έτσι, πήδηξε μέσα στην κούνια και κάλυψε με το δικό του κορμάκι το κορμάκι του μωρού!

Αν αυτό δεν είναι αυτοθυσία που δηλώνει τυφλή πίστη, αφοσίωση κι αγάπη… τότε τι είναι;

 

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts