Συνταγή για φυτικό σαμπουάν μελιού

Θέλετε να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό σαμπουάν για τον σκύλο σας; Το οποίο δεν θα είναι μονάχα φτιαγμένο από τα δικά σας χέρια αλλά και φτιαγμένο με φυτικά υλικά. Το συγκεκριμένο φυτικό σαμπουάν είναι ιδανικό για σκύλους με εποχιακή αλλεργία.

Όλα αυτά τα φυτά έχουν απολυμαντικές, αποσμητικές ή απωθητικές ιδιότητες. Τα αιθέρια έλαια αποτελούν περίπου το 5% της φόρμουλας, επομένως είναι ασφαλές για ενήλικες σκύλους και μεγαλύτερα κουτάβια. Για να αραιώσετε το σαμπουάν και να το κάνετε ευκολότερο στη χρήση, προσθέστε περίπου 25 τοις εκατό νερό.

Πάμε να το φτιάξουμε;

ΥΛΙΚΑ

1 σαμπουάν φυσικό, οργανικό (θα το βρείτε σε κατάστημα με φυτικά προϊόντα)

Όσα γραμμάρια είναι το σαμπουάν, τόσα γραμμάρια μελιού θα προσθέσετε μέσα σ’ αυτό.

Λίγη Αλόη βέρα

Λίγα αιθέρια έλαια όπως λεμονόχορτο, πορτοκάλι, λεμόνι, λεβάντα, δέντρο τσαγιού, citronella και το ασιατικό βότανο May Chang (Litsea cubeba).

1/4 νερό (ένα τέταρτο της ποσότητας του μείγματος)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Το σαμπουάν που προκύπτει δεν αφρίζει πολύ, αλλά καθαρίζει καλά τον σκύλο και καταπραΰνει το δέρμα. Το αφήνετε για περίπου ένα λεπτό, ξεπλένετε, ξαναβάζετε και μετά κάνετε ένα τελικό ξέβγαλμα. Αν έχετε σκυλάκι που έχει συχνές αλλεργίες και ξύνετε συχνά, τότε είναι το ιδανικό φυτικό σαμπουάν. Κι όποτε το βλέπετε να το έχει πιάσει η αλλεργία και να ξύνετε πολύ, κάντε του μπάνιο με το σαμπουάν μελιού.

Σημείωση

Να θυμάστε ότι το μέλι μπορείτε να το δίνετε να το καταναλώνει ο σκύλος σας ως τροφή. Όπως επίσης και να βάζετε τοπικά σε ερεθισμένο δέρμα από φαγούρα. Μάθετε πώς μπορείτε να φτιάξετε την δική σας αλοιφή μελιού για τον σκύλο σας.

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts