Δελτίο Τύπου Φιλοζωικής Καλαμάτας

“Σταματήστε Επιτέλους να τα βάζετε με τους Εθελοντές

Θα πρέπει επιτέλους να καταλάβετε ότι οι άνθρωποι πίσω από τα φιλοζωικά σωματεία είναι εθελοντές. 
Είναι άνθρωποι με οικογένειες, δουλειές και υποχρεώσεις όπως εσείς, που επέλεξαν στον λιγο χρόνο που διαθέτουν να βοηθούν όσο μπορούν τα αδέσποτα ζώα της γειτονιάς τους. 
Αυτό δεν δίνει σε κανέναν από εσάς το δικαίωμα να τους ειρωνεύεστε, να τους μιλάτε άσχημα ή να τους βρίζετε όπως συνηθίζεται επειδή δεν μπορούν να πάρουν τα κουτάβια της σκυλίτσα σας που δεν στειρώσατε γιατί δεν θέλατε να της στερήσετε την χαρά του σεξ και της μητρότητας…επειδή δεν μπορούν να αναλάβουν άλλα αδέσποτα γιατί πλέον τα σπίτια τους είναι γεμάτα ζώα και δεν έχουν που να τα βάλουν…επειδή πλέον δεν έχουν άλλα χρήματα για να καλύψουν κτηνιατρικά έξοδα…επειδή πλέον δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Τα φιλοζωικά σωματεία δεν παίρνουν κρατικές επιδοτήσεις…βασίζονται σε εθελοντές και στην ιδιωτική πρωτοβουλία.

Κάτι επίσης που πρέπει να καταλάβετε είναι ότι σύμφωνα με την Ελληνική Νομοθεσία οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι να έχουν πρόγραμμα στείρωσης, σίτισης, εμβολιασμού και σήμανσης για τα αδέσποτα εντός των ορίων τους. Είναι υποχρεωμένοι επίσης να φροντίσουν για την κτηνιατρική περίθαλψη οποιουδήποτε αδέσποτου έχει ανάγκη. Οι δήμοι δικαιούνται και παίρνουν κρατικές επιδοτήσεις για αυτό. Αντί λοιπόν να τα βάζετε με τα φιλοζωικά σωματεία, πιέστε τον δήμο σας να εφαρμόσει την νομοθεσία!

filozoikoskalamatas.com”

Επικοινωνία και περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα τους
https://www.facebook.com/fokanimalwelfareofkalamata/

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts