Φτιάξτε μόνοι σας ένα κρεβάτι για το σκυλάκι σας, DIY

Υπάρχουν πολλά είδη κρεβατιών για τα σκυλιά στο εμπόριο. Στρωματάκια, μαξιλάρια, τετράγωνα κρεβάτια, στρογγυλά, με πλάτη ή χωρίς, σε στιλ igloo ή σκηνή κ.α. Και το καλύτερο; Κυκλοφορούν κρεβάτια σκύλων για όλες τις τσέπες. Αλλά εσείς, θέλετε κάτι ξεχωριστό. Σωστά; Κι αν θα μπορούσατε να το φτιάξετε με τα ίδια σας τα χέρια, θα σας έδινε τόσο μεγάλη χαρά! Έτσι δεν είναι; Ε, λοιπόν, σας έχω μια ιδέα…..

Τι θα λέγατε να φτιάξετε ένα κρεβατάκι για το μικρό σας σκυλάκι, με απλά υλικά, γρήγορα κι εύκολα. Τα υλικά υλικά είναι από αυτά που τα έχετε σίγουρα στο σπίτι σας. Είστε έτοιμοι για ένα DIY (Do It Yourself = Φτιάξτο Μόνος Σου) σεμινάριο;

Τι θα χρειαστείτε ως εργαλεία

Ψαλίδι

Χοντρή Κλωστή

Βελόνα

Μεζούρα

Καρφίτσες

Υλικά

Ένα φούτερ χωρίς κουκούλα

Κομμάτια υφάσματος

Ένα μαξιλάρι (45 εκ. x 45 εκ.)

Ένα κομμάτι ύφασμα (για να σκεπάσετε τα μανίκια)

Εκτέλεση

1. Μαζέψτε όλα τα υλικά μαζί

2. Γυρίστε το φούτερ απ’ την ανάποδη, το μέσα έξω δηλαδή. Ενώστε τη λαιμόκοψη – γιακά και ράψτε την από την μία άκρη έως την άλλη.

3. Τεντώστε το φούτερ και μαρκάρετε με καρφίτσες μια ευθεία γραμμή από την μια μασχάλη στην άλλη. Ράβετε αυτό το σημείο ενώνοντας την μπροστινή πλευρά του φούτερ με την πίσω. Αφαιρέστε τις καρφίτσες.

4. Ενώστε τα μανίκια με τα πλαϊνά του φούτερ (έως πριν το λάστιχο που καλύπτει τον καρπό) με καρφίτσες και μετά ράψτε τα. Ράψτε το κάθε μανίκι με το πλαϊνό του. Όπως βλέπετε στην φωτογραφία.

5. Από την άκρη των μανικιών που αφήσατε, προσθέστε μέσα τα κομμάτια υφάσματα που έχετε στα υλικά και σπρώξτε τα μέσα για να γεμίσουν όλο το γύρω γύρω που έχει διαμορφωθεί με το ράψιμο. Όπως βλέπετε στην εικόνα.

6. Προσθέστε από την κάτω πλευρά του φούτερ το μαξιλάρι.

7. Ενώστε όλο το κάτω μέρος του φούτερ. Ράψτε το από άκρη σε άκρη.

8. Πιάστε τα δύο μανίκια κι ενώστε τα μαζί. Ράψτε τα στην άκρη που είναι τα λάστιχα όπως φαίνεται στην φωτογραφία. Αφού τα έχετε ενώσει καλύπτοντας το κάτω μέρος του φούτερ που μόλις ράψατε.

9. Πάρτε το κομμάτι ύφασμα που έχετε στα υλικά σας και ράψτε το γύρω γύρω από την άκρη των μανικιών που μόλις ράψατε για να καλυφθεί το τελείωμα.

10. Το αποτέλεσμα είναι αυτό! Μόλις φτιάξατε ένα δικό σας κρεβάτι για το σκυλάκι σας! Ένα κρεβάτι που το έχει μόνο αυτό! Ποιο είναι το επιπλέον πλεονέκτημα που έχει αυτό το κρεβάτι; Το φούτερ έχει την μυρωδιά σας και το σκυλάκι σας θα το λατρέψει!

 

Πηγή : handimania.com 

 

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts