Πανελλαδική Φιλοζωική Ομοσπονδία παρουσιάζει τους μικρούς νικητές διαγωνισμού

τα σκυλονέα της μάρσας

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) και τα σωματεία της προκήρυξαν τον Ιούλιο του 2016 μια ευγενή άμιλλα μεταξύ των μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαιδεύσεις στη βόρεια και νότια χώρα με στόχο την προώθηση της φιλοζωίας ως στάσης ζωής με θέμα: “Καλοκαιρινές εμπειρίες με ζώα”

Όμορφες ή και κακές εμπειρίες που να αφορούν τα ζώα, όλα τα ζώα, της θάλασσας, του αέρα και της στεριάς σε ποίηση, πεζό λόγο, ζωγραφική, χαρακτική, γλυπτική.

Συγκεντρώθηκαν τα υπέροχα έργα που με Αγάπη δημιούργησαν τα παιδιά και στη συνέχεια η κριτική επιτροπή με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, καθώς όλα τα έργα είναι εξαιρετικά, αποφάσισε ποια θα βραβευτούν.

Την κριτική μας επιτροπή αποτέλεσαν σημαντικά άτομα από τον χώρο της τέχνης και της εκπαίδευσης, η Άννα Αδριανού, ηθοποιός-σεναριογράφος, η Μυρσίνη Βαρδοπούλου εικαστικός-υπεύθυνη φιλοτελισμού στα ΕΛ.ΤΑ, η εκπαιδευτικός Σούλα Παπαϊωάννου με αξιοσημείωτο φιλοζωικό έργο στο χώρο της παιδείας, ο επίσης εικαστικός και εμπνευστής της καμπάνιας LOVE THE STRAYS Χρήστος Πετρίδης και η Φαίη Λιάρα, συνεργάτης της Π.Φ.Π.Ο.
Έτσι η κριτική επιτροπή αποφάσισε να βραβευτούν τα παρακάτω έργα των παιδιών:

 

Ατομικά βραβεία:

Α Βραβείο:

Μαρία Σαρδέλη, Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, Θεσσαλονίκη

Β Βραβείο:

Mαρία Τσακαλάκη, 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Κρήτης

 

Γ Βραβείο:

Σοφία Παπαδοπούλου, 43ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

 

Συλλογικά βραβεία

Ειδικοί έπαινοι:

 

  1. Α. Συλλογικό έργο:

Μάριος – Κωνσταντίνος Σκοδράς, 22ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, Σικαλίδου Ελπίδα και Σικαλίδου Ελευθερία, Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, Θεσσαλονίκη

 

 

  • Β. Συλλογικό έργο:

 

Mαριέλσα Τσικνάκη, Στέλλα Σερβίτη, Αντωνία Δαμιανάκη, Δημοτικό Σχολείο Καπαριανών, Δήμος Φαιστού, Ηράκλειο Κρήτης

 

 

  • Γ. Ειδικός έπαινος

 

Νίκος Μουρατίδης

Μπράβο στα παιδιά, τους γονείς και εκπαιδευτικούς τους, για τις Αξίες Ζωής που έχουν και μεταδίδουν στην αυριανή μας κοινωνία!

Η βράβευση θα γίνει το φθινόπωρο στην Αθήνα στην πρεμιέρα της ταινίας «Ρόξυ» τη δεύτερη κατά σειρά φιλοζωική, μη-εμπορική ταινία μεσαίου μήκους με πρωταγωνίστρια τη πρώην αδέσποτη σκυλίτσα Ρόξυ, καθώς επίσης την Τάνια Τρύπη και την κόρη της Τζένη Καζάκου, τους Ντίνο Καρύδη, Γιάννα Ζιάννη, Τζόυς Ευείδη και ένα cast 50 ηθοποιών, σε σενάριο Αλέξανδρου Κατσάρη & Αρτέμη Σαμοθράκη, σκηνοθεσία Αρτέμη Σαμοθράκη, η οποία τελεί υπό την Αιγίδα του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς & Νήσων και τον Χρήστο Πετρίδη στις δημόσιες σχέσεις, επικοινωνία και οργάνωση της συμπαραγωγής.

Η ταινία έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τα ζώα και να προωθήσει την φιλοζωία.

 

Όλα τα παιδιά που συμμετείχαν θα λάβουν αναμνηστικό έπαινο για τα υπέροχα έργα τους, τα οποία και στοχεύουμε να εκτεθούν, ώστε να τα απολαύσει περισσότερος κόσμος.
Υπενθυμίζουμε, ότι τα βραβεία είναι μια επίσκεψη των παιδιών στο θαυμαστό κόσμο του Μουσείου της Ακρόπολης.

 

Η μεγάλη συμμετοχή στον διαγωνισμό και το ενδιαφέρον των παιδιών μας γεμίζει ελπίδα για το μέλλον και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας για την προστασία όλων των ζώων.

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία
Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts