Σκυλιά προς ενοικίαση…

Κι όμως υπάρχει κι αυτό! Πόσες οικογένειες γνωρίζετε που θέλουν πολύ να αποκτήσουν έναν σκύλο αλλά τα οικονομικά τους δεν τους το επιτρέπουν; Ή δεν έχουν τον χώρο είτε γιατί είναι πολύ μικρός είτε γιατί μένουν σε νοίκι και οι ιδιοκτήτες δεν τους το επιτρέπουν;

Υπάρχουν και οι πιο σπάνιες περιπτώσεις. Εκείνες που σχετίζονται με την υγεία όπως για παράδειγμα αλλεργία που μπορεί να έχει κάποιο μέλος της οικογένειας. Το οποίο όμως τυχαίνει να απουσιάζει για αρκετό καιρό από το σπίτι με αποτέλεσμα να δινόταν η ευκαιρία στους υπόλοιπους να γνωρίσουν από κοντά ένα σκυλάκι. Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στους μοναχικούς τύπους που δουλεύουν όλη την ημέρα κι ενώ θέλουν να ζήσουν μαζί με κάποιο ζωάκι, δεν το υιοθετούν για να μην μένει μόνο του στο σπίτι τόσες πολλές ώρες. Δεν χρειάζεται να πούμε φυσικά για αυτούς που ταξιδεύουν συνεχώς είτε για επαγγελματικούς λόγους είτε για προσωπικούς. Πού θα το άφηναν το σκυλάκι; Εκτός αν μπορούσε να ταξιδεύει μαζί τους. Πράγμα δύσκολο για ορισμένους.

Είναι κι οι γονείς που έχουν τα παιδάκια τους να τους ζητούν επανειλημμένα να τους φέρουν ένα σκυλάκι, αλλά εκείνοι έχουν ενδοιασμούς (και καλά κάνουν γιατί τα ζωάκια δεν είναι παιχνίδια!). Κι αν το θέλουν μόνο για λίγο; Και μετά, τι; Πώς θα ξέρουν αν θα τους συμπεριφέρονται καλά; Πώς μπορούν να ξέρουν; Μακάρι να γινόταν κάτι και να μπορούσαν να εκπαιδεύσουν τα παιδιά να είναι υπεύθυνα και να μάθουν πώς να συμβιώνουν με έναν σκύλο, να τον φροντίζουν, να μάθουν να τον αγαπούν, πριν υιοθετούσαν κάποιον. Σωστά;

Για όλα τα παραπάνω, βρέθηκε λύση! Μόνο που…. δεν υπάρχει παντού. Αυτήν την λύση θα την βρείτε, προς το παρόν, στην Ιαπωνία.

Στην Ιαπωνία λοιπόν, τα καταστήματα για κατοικίδια, τα γνωστά pet shop έχουν προνοήσει για όλες αυτές τις καταστάσεις. Πέρα από τις γνωστές σε όλους υπηρεσίες τους, παρέχουν και την δυνατότητα ενοικίασης σκύλου. Μπορεί ο οποιοσδήποτε που θέλει να ζήσει μαζί με κάποιο σκυλάκι, αλλά δεν μπορεί για τους παραπάνω λόγους, να νοικιάσει ένα με 10-20 δολάρια την ώρα, ανάλογα με το μέγεθος.

Νομίζω πως αυτό είναι πολύ σπουδαία ιδέα για να την ακολουθήσουν και οι φιλοζωικές οργανώσεις. Να δίνουν για λίγες ώρες τα αδέσποτα σκυλάκια που φιλοξενούν, τα οποία βρίσκονται στην αναμονή και ψάχνουν μια οικογένεια να τα υιοθετήσει. Έτσι, θα έρθει πιο κοντά ο άνθρωπος με το σκυλάκι. Θα το αγαπήσει. Και ίσως γίνει υποψήφιος “άνθρωπός” του!

Ίσως αυτό τελικά να είναι η λύση στο πρόβλημα των μοναχικών αδέσποτων. Έτσι, δίνεται η ευκαιρία στους ανθρώπους να γνωρίσουν από κοντά τα πιθανά μελλοντικά σκυλάκια τους, να αναπτυχθεί μια σχέση στοργής ανάμεσά τους και τελικά να βρει το σκυλάκι το σπίτι του.

Για σκεφτείτε το λιγάκι….

 

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts