Σκυλιά προς ενοικίαση…

Κι όμως υπάρχει κι αυτό! Πόσες οικογένειες γνωρίζετε που θέλουν πολύ να αποκτήσουν έναν σκύλο αλλά τα οικονομικά τους δεν τους το επιτρέπουν; Ή δεν έχουν τον χώρο είτε γιατί είναι πολύ μικρός είτε γιατί μένουν σε νοίκι και οι ιδιοκτήτες δεν τους το επιτρέπουν;

Υπάρχουν και οι πιο σπάνιες περιπτώσεις. Εκείνες που σχετίζονται με την υγεία όπως για παράδειγμα αλλεργία που μπορεί να έχει κάποιο μέλος της οικογένειας. Το οποίο όμως τυχαίνει να απουσιάζει για αρκετό καιρό από το σπίτι με αποτέλεσμα να δινόταν η ευκαιρία στους υπόλοιπους να γνωρίσουν από κοντά ένα σκυλάκι. Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στους μοναχικούς τύπους που δουλεύουν όλη την ημέρα κι ενώ θέλουν να ζήσουν μαζί με κάποιο ζωάκι, δεν το υιοθετούν για να μην μένει μόνο του στο σπίτι τόσες πολλές ώρες. Δεν χρειάζεται να πούμε φυσικά για αυτούς που ταξιδεύουν συνεχώς είτε για επαγγελματικούς λόγους είτε για προσωπικούς. Πού θα το άφηναν το σκυλάκι; Εκτός αν μπορούσε να ταξιδεύει μαζί τους. Πράγμα δύσκολο για ορισμένους.

Είναι κι οι γονείς που έχουν τα παιδάκια τους να τους ζητούν επανειλημμένα να τους φέρουν ένα σκυλάκι, αλλά εκείνοι έχουν ενδοιασμούς (και καλά κάνουν γιατί τα ζωάκια δεν είναι παιχνίδια!). Κι αν το θέλουν μόνο για λίγο; Και μετά, τι; Πώς θα ξέρουν αν θα τους συμπεριφέρονται καλά; Πώς μπορούν να ξέρουν; Μακάρι να γινόταν κάτι και να μπορούσαν να εκπαιδεύσουν τα παιδιά να είναι υπεύθυνα και να μάθουν πώς να συμβιώνουν με έναν σκύλο, να τον φροντίζουν, να μάθουν να τον αγαπούν, πριν υιοθετούσαν κάποιον. Σωστά;

Για όλα τα παραπάνω, βρέθηκε λύση! Μόνο που…. δεν υπάρχει παντού. Αυτήν την λύση θα την βρείτε, προς το παρόν, στην Ιαπωνία.

Στην Ιαπωνία λοιπόν, τα καταστήματα για κατοικίδια, τα γνωστά pet shop έχουν προνοήσει για όλες αυτές τις καταστάσεις. Πέρα από τις γνωστές σε όλους υπηρεσίες τους, παρέχουν και την δυνατότητα ενοικίασης σκύλου. Μπορεί ο οποιοσδήποτε που θέλει να ζήσει μαζί με κάποιο σκυλάκι, αλλά δεν μπορεί για τους παραπάνω λόγους, να νοικιάσει ένα με 10-20 δολάρια την ώρα, ανάλογα με το μέγεθος.

Νομίζω πως αυτό είναι πολύ σπουδαία ιδέα για να την ακολουθήσουν και οι φιλοζωικές οργανώσεις. Να δίνουν για λίγες ώρες τα αδέσποτα σκυλάκια που φιλοξενούν, τα οποία βρίσκονται στην αναμονή και ψάχνουν μια οικογένεια να τα υιοθετήσει. Έτσι, θα έρθει πιο κοντά ο άνθρωπος με το σκυλάκι. Θα το αγαπήσει. Και ίσως γίνει υποψήφιος “άνθρωπός” του!

Ίσως αυτό τελικά να είναι η λύση στο πρόβλημα των μοναχικών αδέσποτων. Έτσι, δίνεται η ευκαιρία στους ανθρώπους να γνωρίσουν από κοντά τα πιθανά μελλοντικά σκυλάκια τους, να αναπτυχθεί μια σχέση στοργής ανάμεσά τους και τελικά να βρει το σκυλάκι το σπίτι του.

Για σκεφτείτε το λιγάκι….

 

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts

4 Thoughts to “Σκυλιά προς ενοικίαση…”

 1. zgrisp

  Αγαπημένη μου Μάρσα, το σκέφτηκα, το ξανασκέφτηκα και κατέληξα ότι δεν μου αρέσει καθόλου αυτή η ιδέα. Αλήθεια σου λέω. Το θεωρώ μάλλον κακοποιητικό γι΄ αυτά τα σκυλάκια, τα “ενοικιαζόμενα”.
  Για σκέψου το εσύ από τη δική μου πλευρά. Θα σου άρεσε να σε παίρνει κάποιος στο σπίτι του, με τα παιδάκια του, να δενόσουν μαζί τους και να τους ένιωθες οικογένειά σου (γιατί έτσι είμαστε εμείς τα σκυλιά, ναι?) και ξαφνικά, επειδή τα παιδάκια τελικά αποφάσιζαν ότι τους πέφτει βαριά η περιποίηση και λοιπά ενός σκύλου, να σε “επιστρέφουν” στο κατάστημα ή τη φιλοζωική απ΄ όπου σε νοίκιασαν? ή επειδή ο κυριούλης ή η κυριούλα που σε “νοίκιασε” δεν έχει π.χ. πλέον την οικονομική άνεση να σε νοικιάζει, να σε εγκαταλείπει ξανά στο μέρος που σε “εκμισθώνει”?
  Κι άλλα πολλά που στριφογυρίζουν στο μυαλό μου και θάπρεπε η μαμά μου να γράφει με τις ώρες! Όχι, δεν μου αρέσει καθόλου, μα καθόλου, αυτή η “εκπόρνευση” των φτωχών αυτών σκυλιών ειλικρινά. Α πα πα πα πα…. Είναι ανάλογη περίπτωση με τα σκυλιά που κάποιοι αγοράζουν ή υιοθετούν και μετά τα εγκαταλείπουν στους δρόμους γιατί άλλαξαν γνώμη ή ό,τι άλλο. Η μόνη διαφορά είναι ότι επιστρέφουν σε μια πιο γνώριμη βάση και δεν αφήνονται έρμαια της τύχης τους. Την ψυχολογία τους όμως την σκέφτηκε κανείς??? Δεν είναι εργαλεία να πάρει η ευχή, ζωντανές ψυχούλες είναι….
  Με πολλή αγάπη η παλιά σου φίλη Πίσσα

  1. Γεια σου, καλή μου φίλη. Συμφωνώ σε όλα μαζί σου. Όχι. Δεν θα μου άρεσε. Όμως. Προσπαθώ να βρω κάτι θετικό σε αυτή την είδηση και θέλω να πιστεύω πως πολλά ζωάκια που μένουν στα καταφύγια καταδικασμένα να μείνουν για πάντα εκεί, υπάρχει μια πιθανότητα με αυτή την επιλογή να βρουν ένα σπίτι. Θέλω να πιστεύω πως αν κάποιοι πάρουν για λίγες μέρες ένα σκυλάκι, θα το αγαπήσουν και θα το υιοθετήσουν κανονικά. Πόσοι άνθρωποι βρίσκουν αδέσποτα ζωάκια, τα βάζουν σε αγγελίες προς υιοθεσία, τα φιλοξενούν για λίγο καιρό και μετά δένονται μαζί τους κι επιλέγουν να τα κρατήσουν; Με αυτό το σκεπτικό φαντάζομαι ότι ίσως να έβγαινε κάτι θετικό με αυτή την είδηση. Μην ξεχνάς πως “οι επιστροφές ψυχών” συμβαίνουν ήδη. Όταν οι “άνθρωποι” δεν καταλαβαίνουν ότι έχουν να κάνουν με ζωντανά πλάσματα με αισθήματα, υιοθετούν για τα Χριστούγεννα και το καλοκαίρι τα παρατάνε στον δρόμο ή άλλοι “άνθρωποι” υιοθετούν για μία μέρα και την επόμενη το επιστρέφουν στο καταφύγιο γιατί “δεν τους έκανε” ή γιατί ξαφνικά διαπίστωσαν ότι “έχουν αλλεργία”.
   Όλα αυτά που μου περιγράφεις, λοιπόν, ισχύουν ακόμα και σήμερα. Όταν ένας άνθρωπος έχει ξεμείνει από αισθήματα, δεν κολλάει πουθενά. Ούτε σε συμβόλαια υιοθεσίας, ούτε στα μάτια ενός αθώου πλάσματος που τον κοιτούν όταν το επιστρέφει στην φιλοζωική. Κι αν δεν το παίρνει πίσω η φιλοζωική, ξέρουν την άλλη οδό….
   Φυσικά και συμφωνώ μαζί σου. Ίσως όμως να υπήρχε μια πιθανότητα παραπάνω με αυτή την περίπτωση κι έτσι να σταματούσαν οι επιστροφές που γίνονται έτσι κι αλλιώς και στις υιοθεσίες.
   Σου κουνάω την ουρά μου με χαρά, Μάρσα

 2. zgrisp

  Εν ολίγοις μάλλον ….γλυκόπικρη η είδηση! Ας ευχηθούμε λοιπόν όλες οι “ενοικιάσεις” αυτού του είδους να καταλήγουν σε υιοθεσίες και να ζούμε όοοοολοι, άνθρωποι και ζώα, καλά κι αγαπημένα!
  Σε φιλώ πολύ
  Πίσσα

  1. Καλή μου φίλη!
   Σ’ ευχαριστώ για τα σχόλια σου και για την όμορφη συζήτηση που είχαμε.
   Μακάρι να ζούσαμε σε έναν κόσμο χωρίς αδέσποτα.
   Σου κουνάω την ουρά μου με χαρά. Κι οτιδήποτε άλλο σε προβληματίζει εδώ είμαι εγώ να το συζητήσουμε κι αν μπορώ να βοηθήσω κιόλας.
   Μάρσα

Leave a Reply