Ο σκύλος σου είναι ίδιος ΕΣΥ!

Ο σκύλος σας πραγματικά σκέφτεται και ενεργεί όπως εσείς! Αντανακλά δηλαδή την προσωπικότητά σας.

Αυτό σύμφωνα με μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, η οποία παρακολούθησε τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ περίπου 2.000 σκύλων και των ιδιοκτητών τους. Και για να είμαστε σαφείς, οι ερευνητές γνωρίζουν εδώ και πολύ καιρό ότι τα ζώα και οι άνθρωποι έχουν πολλά κοινά όσον αφορά τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας.

Αλλά μέχρι πρόσφατα, οι περισσότεροι επιστήμονες πίστευαν ότι οι ομοιότητες ελέγχονταν από τον άνθρωπο την στιγμή της επιλογής ενός κουταβιού.

Δηλαδή, για παράδειγμα, αν κάποιος έχει την τάση να είναι δραστήριος και να έχει έναν ενεργό τρόπο ζωής υψηλής ενέργειας, τότε είναι λογικό να επιλέξει έναν σκύλο υψηλής ενέργειας για να κάνουν πεζοπορίες και τζόγκινγκ μαζί, όπως ένα Dalmatian, Border Collie ή Miniature Pinscher. Ή, εάν τείνει να είναι πιο εσωστρεφής, ίσως προτιμήσει μια πιο ήσυχη, λιγότερο κοινωνική φυλή σκύλου – όπως ένα St. Bernard, Mastiff ή Chihuahua.

Ωστόσο, αυτή η νέα μελέτη διαπίστωσε ότι ακόμη και αν οι προσωπικότητές σας δεν ταιριάζουν στην αρχή, πιθανότατα θα ταιριάξουν με τον καιρό. Επειδή τα σκυλιά παρακολουθούν διαρκώς το πώς συμπεριφέρεστε κι αυτά το καταλαβαίνουν από λεπτές ενδείξεις γλώσσας του σώματος που εσείς μπορεί να μην αντιλαμβάνεστε εκείνη τη στιγμή, αλλά σηματοδοτούν αυτό που σκέφτεστε. Και επειδή τα σκυλιά είναι τόσο πιστά και θέλουν να σας ευχαριστήσουν, μιμούνται απολύτως τον τρόπο που σκέφτεστε και ενεργείτε.

Στην πραγματικότητα, έχουμε ακούσει παραδείγματα σκύλων που μπορούν να το αισθανθούν όταν στον άνθρωπό τους δεν του αρέσει ή δεν εμπιστεύεται έναν συγκεκριμένο γείτονα… και θα γαβγίζουν δυνατά όταν ο γείτονας είναι κοντά, σε σύγκριση με οποιονδήποτε άλλο επισκέπτη. Και αυτό εξηγεί γιατί ορισμένες φυλές σκύλων συνήθως γίνονται πιο βίαιες με την πάροδο του χρόνου εάν τυχαίνει να έχουν έναν ιδιοκτήτη που έχει βίαιη προσωπικότητα.

Με λίγα λόγια, δώστε προσοχή πρωτίστως στην δική σας συμπεριφορά. Γιατί χωρίς εσείς να το αντιλαμβάνεστε, δημιουργείτε ένα πιστό αντίγραφο δίπλα σας.

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts