Τα θύματα μιας πύρινης τραγωδίας….

Σε τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε την χώρα ο πρωθυπουργός εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική στις 23 Ιουλίου 2018.

Σαν χώρα ζήσαμε μια εθνική τραγωδία τις τελευταίες ώρες. Αλλεπάλληλες πυρκαγιές σκόρπισαν τον θάνατο και την δυστυχία σε εκατοντάδες συνανθρώπους μας. Ένα μαύρο σύννεφο ανείπωτης θλίψης έχει καλύψει όλη τη χώρα. Τα θύματα συνεχώς αυξάνονται. Η φωτιά παρέσυρε την δασική περιοχή και μαζί της κάηκαν και χιλιάδες ζώα του δάσους. Πολλά σκυλιά που ήταν στις αυλές των σπιτιών ή μέσα σε αυτοκίνητα κάηκαν κι αυτά. Κάηκαν ζωντανά όμως όχι μόνο εκατοντάδες τετράποδες ψυχές όπως σκυλιά, γατιά αδέσποτα και κατοικίδια που είχαν πάρει μαζί τους οι οικογένειες ή όσοι ήταν μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής. Αλλά “έφυγαν” κι ανθρώπινες ψυχές μέσα σε λίγα λεπτά!

Όλη η Ελλάδα γίναμε για άλλη μια φορά μάρτυρες μιας ανείπωτης τραγωδίας. Άλλοι την έζησαν. Άλλοι έχασαν την περιουσία τους, άλλοι δικούς τους ανθρώπους κι άλλοι την ίδια τους τη ζωή. Μέσα σε μια στιγμή χάθηκαν πόσες ζωές. Πολλοί από αυτούς εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους με αποτέλεσμα να καούν ζωντανοί. Άλλοι προσπάθησαν να ξεφύγουν, μα η φωτιά τους πρόλαβε την ώρα που οδηγούσαν κι άλλους την στιγμή που άνοιγαν την πόρτα για να βγουν έξω. Βρέθηκαν νεκροί αγκαλιασμένοι. Οικογένειες. Γονείς και παιδιά. Το “έγκλημα” τους; Έκαναν τις καλοκαιρινές διακοπές τους και σκέφτηκαν να απολαύσουν την ελληνική θάλασσα μαζί με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Οι πραγματικοί εγκληματίες όμως είναι εκείνοι που αποφάσισαν να πάρουν τις ζωές αθώων ανθρώπων στα χέρια τους βάζοντας φωτιά σε όλη την ανατολική Αττική. Η πυρκαγιά ήδη μετράει εκατοντάδες αγνοούμενους, εκατοντάδες τραυματίες κι εκατοντάδες νεκρούς.
Πραγματικά..δεν υπάρχουν λόγια!
Συλλυπητήρια σε όλη την Ελλάδα. Σε όλους όσους έχασαν άδικα μέσα σε μια στιγμή δικούς τους ανθρώπους. “Καλό ταξίδι” στα άτυχα ζωάκια που υπήρξαν μάρτυρες αυτού του τραγικού γεγονότος και βρήκαν τέτοιο τραγικό θάνατο. Και μια βαθιά υπόκλιση με απόλυτο σεβασμό στους πυροσβέστες, στο λιμενικό, στην αστυνομία, στους διασώστες και σε όλους τους εθελοντές που έθεσαν σε κίνδυνο την δική τους ζωή για να σώσουν άλλες. Έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τουλάχιστον 24 ώρες. Και συνεχίζουν να μετρούν τις πληγές….

Ενός λεπτού σιγή για όλα τα αθώα πλάσματα που έγιναν θύματα μιας δολοφονικής πράξης.

 

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts